EğitimAae Dosyası Nedir? Aae Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır?

Aae Dosyası Nedir? Aae Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır?

22.10.2021 - 13:38 | Son Güncellenme:

Bilgisayar sistemlerinde kullanılmakta olan pek çok yazılım ve program bulunmaktadır. Tüm bu unsurların kullanımlarında çeşitli dosya tipleri ile karşılaşılmaktadır. Sistem gereksinimlerine göre olan bu dosyaların farklı uzantıları bulunmaktadır. AAE olarak karşılaşılan ve .AAE olarak bilinen dosya uzantıları da bulunmaktadır. Peki bu AAE uzantısı hangi sistemlerde kullanılmaktadır? AAE uzantılı dosyalar ne işe yaramaktadır tüm detayları ile derledik.

Aae Dosyası Nedir Aae Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır

 AAE doya uzantıları ile İOS cihazlarında karşılaşılır. Windows içeriklerinde bu uzantı şekli kullanılmaz. Ne olduğu görülür ama dosyaların açılması sağlanamaz. Bu kapsamda bu dosyaların çalışması için İOS sistemi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 AAE Dosyası Nedir? 

 AAE dosyası fotoğraf dosyalarının açılmasını, tanımlanmasını ve düzenlenmesini içeren bir uzantıdır. Kısaca Windows sisteminde kullanılan JPEG dosyaları türünden de denebilir. İOS kullanıcıları fotoğraflarını açmak ve düzenlemek için bu uzantılı programları kullanmaktadırlar.

 AAE Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır?

 Bu dosyaları İOS sisteminden macOS sistemine aktarmak maksadıyla kullanmak gerekir. AAE dosyalarını okuyabilen özel yazılımlar bulunduğu gibi, sosyal medya mecralarına bu dosyaların atılması ile Windows üzerinden açılabilir.