EgeHavacılığın öncüleri zirve için geliyor

Havacılığın öncüleri zirve için geliyor

09.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Küresel Havacılık ve Uzay Konferansı’nın ilki 13-14 Kasım tarihlerinde yapılacak. Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ) tarafından gerçekleştirilecek.

Havacılığın öncüleri zirve için geliyor

Boeing, Skorsky, Lockheed Martin, FTB-Lisi, Fokker Elmo, PFW, Eldor Elektronik gibi dünya havacılık sektörünün lider firmalarından üst düzey yöneticiler katılacak. Türkiye’den TAI, TEI, Havelsan, Alp Havacılık, Kale Havacılık, THY, ODTÜ, TUBİTAK, Anadolu Üniversitesi temsilcileri sunumda bulunacak. ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu’ndaki havacılık zirvesinde, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de kürsüye çıkacak.


Burhaniyeli esnaf dünyaya açılacak
Balıkesir Burhaniye’deki Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) yönetim kurulu, istifa eden Taşkın Bayrak’ın yerine seçilen Davut Doğuç başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Doğuç, BESİAD’ın, ilçe esnafının ufkunu açmak için çalıştığını belirtti. Bölgesel ve dış ticaret köprüsü kurmak için çalışacaklarını kaydeden Doğuç, 18-19 Kasım günlerinde İstanbul’da Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konferederasyonu (TUSCON) önderliğinde yapılacak toplantıya katılacaklarını söyledi. Doğuç, “Bu toplantıda 16 Ortadoğu ve Avrupa ülkesinden 255 işadamı, Türk meslektaşlarıyla buluşacak. Toplantıya yaklaşık bin Türk işadamının katılması bekleniyor. Global daralmanın başladığı şu günlerde bütün işadamlarımızı bu organizasyona katılmaya davet ediyoruz. Amaç, ülke kalkınmasına yardımcı olmak” dedi.
SEFER TALAY Burhaniye DHA