DünyaRusya'nın İHA saldırısı Ukrayna'nın merkezinde elektriği kesti

Rusya'nın İHA saldırısı Ukrayna'nın merkezinde elektriği kesti

18.03.2025 - 14:04 | Son Güncellenme:

Salı günü, Putin ve Trump'ın beklenen telefon görüşmesinden hemen önce Rusya'nın Ukrayna genelinde gerçekleştirdiği ve 130'dan fazla insansız hava aracının (İHA) kullanıldığı saldırı sonucu, Ukrayna'nın merkezinde binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Rusyanın İHA saldırısı Ukraynanın merkezinde elektriği kesti

Son dönemde Kiev ve Moskova, ABD öncülüğündeki 30 günlük ateşkes teklifine rağmen sınır ötesi İHA ve füze saldırılarını artırdı.

Haberin Devamı

Kremlin’in kendi toprağı olarak iddia ettiği Zaporijya bölgesinin valisi, saldırıda kritik altyapının zarar gördüğünü ve yaklaşık 3 bin kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı.

Rus kuvvetlerinin ilerlediği komşu Dnipropetrovsk bölgesinin valisi de saldırıların başka bir kritik altyapı tesisinde yangına neden olduğunu belirtti.

Kiev’de ise yetkililer, düşürülen bir Rus İHA'sının enkazının bir okulun bahçesine düştüğünü açıkladı. Saldırı sırasında öğrencilerin sığınaklarda olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna hava kuvvetleri, 137 Rus İHA'sından 63'ünü düşürdüğünü bildirdi. Bu sırada, Rusya Savunma Bakanlığı ise gece düzenlenen saldırılarda kullanılan 46 Ukrayna İHA’sının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

YARALILAR VAR

Rusya'nın hedef aldığı çeşitli bölgelerde altı kişinin yaralandığı, yerel yetkililer tarafından açıklandı. Saldırılar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’daki çatışmalar için olası bir ateşkes görüşmesi öncesinde gerçekleşti.

Rus kuvvetleri, Ukrayna topraklarının geniş bir kısmını işgal altında tutmaya devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, 46 Ukrayna İHA’sının Ukrayna sınırına yakın Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgelerinin yanı sıra Orlov üzerinde de "imha edildiğini veya ele geçirildiğini" açıkladı.

Belgorod şehrinde, düşen İHA enkazı nedeniyle bir adamın ağır yaralandığı bildirildi. Bölge valisi Vyaçeslav Gladkov, Kursk’ta da ekmek taşıyan bir kamyonun yakınlarında gerçekleşen İHA saldırısında beş kişinin yaralandığını belirtti.

KEŞFETYENİ
Çocuklarının ismi neden Y harfiyle başlıyor? Sırrı açıkladı
Çocuklarının ismi neden Y harfiyle başlıyor? Sırrı açıkladı

Cadde | 13.04.2025 - 10:02

2010'da Volkan Demirel ile evlenen, Zeynep Sever Demirel üçüncü kez anne olmanın sevincini yaşıyor. Çocukların isimleriyle ilgili açıklama yapan Demirel, Y harfinin sırrını paylaştı.