DünyaHaniye suikastının ardından ABD'den açıklama geldi: İsrail saldırıya uğrarsa yardım ederiz

Haniye suikastının ardından ABD'den açıklama geldi: İsrail saldırıya uğrarsa yardım ederiz

31.07.2024 - 14:35 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanı Austin, "İsrail saldırıya uğrarsa, elbette İsrail’in savunmasına yardım ederiz” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, İsmail Haniye suikastından önceden haberdar olmadıklarını ve saldırıda ABD'nin dahili olmadığını söyledi.

Haniye suikastının ardından ABDden açıklama geldi: İsrail saldırıya uğrarsa yardım ederiz

ABD Savunma Bakanı, Haniye'nin öldürülmesinin ardından bölgede artan gerilimi yatıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Lloyd Austin yaptığı açıklamada, İsrail'e yönelik bir saldırı gerçekleşmesi durumunda ABD'nin İsrail'i savunacağını açıkladı.

Haberin Devamı

'FAZLADAN BİR BİLGİM YOK'

Haniye suikastının ardından ABDden açıklama geldi: İsrail saldırıya uğrarsa yardım ederiz

2+2 Bakanlar Diyaloğu görüşmeleri kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Filipinler'i ziyaret eden Austin, Ortadoğu'daki gerilimi azaltmak için çalışmalarda bulunduklarını da kaydetti.

ABD Savunma Bakanı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Savaşın kaçınılmaz olduğunu düşünmüyorum. Bu benim görüşüm. Bence diplomasi için her zaman yer ve fırsat vardır" ifadelerini kullandı. Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili sorulan soruya Austin, "Sunabileceğim fazladan bir bilgim yok" dedi.

Haniye suikastının ardından ABDden açıklama geldi: İsrail saldırıya uğrarsa yardım ederiz

'İSRAİL'İ SAVUNMAK İÇİN YARDIM EDERİZ'

Lloyd Austin'e Orta Doğu'da daha geniş bir çatışma çıkması durumunda ABD'nin nasıl bir yardım sağlayacağı da soruldu. ABD Savunma Bakanı, Washington yönetiminin saldırıya uğraması durumunda İsrail'in savunulmasına yardımcı olmaya devam edeceğini ama önceliğin gerilimin azaltılması olduğunu söyledi. Austin, "Elbette İsrail'i savunmak için yardım ederiz. Nisan ayında bunu yaptığımızı gördünüz. Bizim bunu yeniden yaptığımızı görmeyi bekleyebilirsiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

BLINKEN: HABERİMİZ YOKTU

İran'ın İslam Devrim Muhafızları Ordusu, Çarşamba günü Haniye'nin Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere bulunduğu başkent Tahran'da öldürüldüğünü açıkladı. Olayın ardından Hamas'ın yaptığı bir açıklamada, Haniye'nin İsrail'in 'Tahran'da düzenlediği bir saldırıda' öldürüldüğü doğrulandı. Haniye'nin bir korumasının da saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Çarşamba günü ABD'nin Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinde parmağı olmadığını ve bundan haberdar olmadıklarını belirtti.

Yazarlar