DünyaSon Clinton fıkraları

Son Clinton fıkraları

17.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Son Clinton fıkraları

Son Clinton fıkraları

     ÂDEVLET BaÅŸkanı Clinton, BaÅŸkan yardımcısı Al Gore ve Hillary Clinton ölmüş ve Tanrıyla konuÅŸmaya gitmiÅŸ.
       Tanrı ilk gelene adama, "Sen kimsin?" demiş. İlk adam, "Ben Clinton'ım, özgür dünyanın Başkanı." Tanrı, "Gel sağıma otur" demiş.
       Tanrı aynı soruyu ikinci adama sormuş. Al Gore, "Ben özgür dünya Başkanının yardımcısıyım" demiş. Tanrı onu soluna oturtmuş.
       Hillary'ye kim olduğunu sorunca Tanrı şu cevabı almış, "Ben Hillary'yim ve sen benim yerimde oturuyorsun."

       Bir gün Chelsea koşarak anne ve babasının odasına girmiş "anne, baba ben Stanford'ın en yakışıklı adamı Dennis'le evlenecem" demiş.
       Babası ona "üzgünüm kızım, annen yatakta çok iyi değil ve bunun için benim bazı ilişkilerim oldu... Dennis senin ağabeyin onunla evlenemezsin" demiş.
       Chelsea çok üzülmüş ama aşk acısı geşmiş ve başka bir erkek'le tanışmış. "Anne, baba çok mutluyum Robert'la evlenecem" demiş ama bu sefer de babası "kızım üzgünüm ama o da senin ağabeyin" demiş.
       Chelsea kızmış ve annesine söylenmiş, "Ben hiç evlenemeyecem babam yüzünden" diye ağlamış, annesi Hillary'den kızına yanıt: Sen hiç üzme tatlı canını, o senin gerçek baban değil".

       ABD Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky arasında cinsel ilişki olduğuna dair iddiaların ortaya atıldığı günden bu yana, Clinton bu konuda 6 kez açıklama yaptı. Bunlardan biri, Clinton'ın mahkemeye verdiği yeminli ifade, diğer beşi ise halka hitaben yaptığı konuşmalar oldu. Clinton'ın son 7 ay içinde Lewinsky skandalıyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:
     Â
       Clinton, Paula Jones tarafından açılan cinsel taciz davasında yeminli ifade verdi:
       Soru: Monica Lewinsky ile evlilikdışı bir maceranız oldu mu?
       Yanıt: Hayır.
       Soru: Monica Lewinsky, birine sizinle 1995 yılının Kasım ayında başlayan bir cinsel macerası olduğunu söylediyse, sizce bu yalan mı?
       Yanıt: Bu kesinlikle doğru değil, doğru olmaz.
     Â
       NPR radyosuna demeç:
       "Sizlere daha önce söylediklerimden fazla bir şey bilmiyorum. Ancak işbirliği yapacağım. Suçlamalar doğru değil ve kimseden yalan söylemesini istemedim.''
     Â
       PBS televizyonuna yaptığı açıklama:
       "Uygunsuz cinsel ilişki ya da başka türde herhangi bir uygunsuz ilişki yok..."
     Â
       Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ile birlikte basın önünde soruları yanıtlarken:
       "Suçlamalar asılsız. Kimden olursa olsun, gerçeği söylemenin dışında herhangi bir şey yapmasını asla isteyemem. Bu yanlış. Bu konuda er ya da geç daha fazla şey öğrenmenizi isterim. Bunların en kısa zamanda ortaya çıkması için çalışıyoruz."

       Eşi Hillary ile birlikte katıldığı eğitim konulu bir basın toplantısında:
       "Tekrarlıyorum. Bu kadınla, Bayan Lewinsky ile cinsel ilişkim olmadı. Kimseye yalan ifade vermesini söylemedim. Bir kez bile..."
     Â
       Ekonomiyle ilgili olarak yaptığı bir konuşmanın sonunda:
       "Tanıklık yapacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bunu yaparken bütün gerçekleri tamamen ve samimiyetle söyleyeceğim. Bunun için sabırsızlanıyorum."
       ABD Başkanı Clinton'ın bu konuşmasında, daha öncekilerde yaptığı gibi, Monica Lewinsky ile ilişkisini yalanlayan bir ifade kullanmaması dikkati çekti.


Yazarlar