DünyaKan donduran kılıçlı infaz! Ukrayna’nın sürpriz saldırısına karşı tüyler ürperten mesaj

Kan donduran kılıçlı infaz! Ukrayna’nın sürpriz saldırısına karşı tüyler ürperten mesaj

18.09.2024 - 09:27 | Son Güncellenme:

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Rusya'ya düzenlenen en büyük yabancı askeri saldırı karşısında küçük düştükten sonra Kremlin'in, adeta gözü döndü. Zira, cepheden gelen fotoğraflar Ukrayna'nın saldırısına yönelik bir mesaj içeren infazı gözler önüne serdi.

Kan donduran kılıçlı infaz Ukrayna’nın sürpriz saldırısına karşı tüyler ürperten mesaj

Rus askerlerinin, silahsız bir Ukraynalı askeri tüyler ürperten bir yazıyla işaretlenmiş kılıçla infaz ettiği iddia edildi. Fotoğraflar, savaş esirinin göğsüne saplanmış kılıçla yerde yattığı kanlı sahneyi ortaya koydu.

Haberin Devamı

'KURSK İÇİN'

Elleri 'bağlanmış' Ukraynalı askere kılıcın saplanmış olduğu görülüyor. Askerin cesedi korkunç bir uyarı olarak bırakılmış gibi görünüyor. Zira, İngiliz basınının bildirdiği üzere, bıçağın üzerine 'Kursk İçin' mesajı kazınmıştı. 

Kan donduran kılıçlı infaz Ukrayna’nın sürpriz saldırısına karşı tüyler ürperten mesaj

Bu, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı 6 Ağustos 2024'te Rusya sınır bölgesi Kursk'a başlattığı karşı saldırının ardından geldi. II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Rus topraklarına düzenlenen en önemli sınır ötesi olan saldırıda, ilk etapta iki düzineden fazla kasaba ve köyü ele geçirildi.

13 Ağustos'a gelindiğinde ise, AFP haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda, Ukrayna'nın Sumi şehrinde, Rus askeri üniformalı ve gözleri bağlı adamları taşıyan bir Ukrayna askeri aracının, Rusya sınırından hareket ettiği görüldü. 

Haberin Devamı

Kan donduran kılıçlı infaz Ukrayna’nın sürpriz saldırısına karşı tüyler ürperten mesaj

KREMLİN KÜÇÜK DÜŞTÜ

Daha sonra gelen haberlere göre, Kiev, Kursk bölgesindeki sürpriz saldırı sırasında 594 Rus askerini savaş esiri olarak aldı ve Kursk bölgesinde 1294 kilometrekarelik alanı kontrol altına alarak 100 yerleşim yerini ele geçirdi. Ukrayna'nın sürpriz saldırısı sonrası Kremlin uluslararası arenada küçük düştü ve bu da Moskova'yı olayların önemini küçümsemeye sevk etti.

İnfaz, askerlerin balyozlarla dövülerek öldürülmesinin ardından Rusya'nın savaş suçlarının son örneği. Ukrayna infazla ilgili resmi bir soruşturma başlattı. Soruşturma, Ukrayna Güvenlik Servisi güvenlik servisi tarafından yürütülüyor. 

'BARBARLIĞIN VE KANA SUSAMIŞLIĞIN SEVİYESİ'

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komiseri Dmytro Lubinets, "Barbarlığın ve kana susamışlığın seviyesini kavramak imkansız" dedi. Savaş suçlarına ilişkin kanıtları Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne bildirdi.

Lyubinets, "Başka bir savaş suçu, Ruslar, elleri bantla bağlanmış silahsız bir Ukraynalı savaş esirini kılıçla idam ettiler. Bu tür eylemler, savaş esirlerine yönelik muameleye ilişkin Cenevre Sözleşmesi'nin büyük bir ihlalidir. Dünya, Rusya'nın herhangi bir norm ve yasayı açıkça hiçe saymasını ne zamana kadar izleyecek?" dedi.

Basına yansıyan bazı detaylara göre, olay Rusya işgali altındaki Donetsk bölgesinde bulunan Novogrodivka veya yakınlarında gerçekleşti. Ukraynalı medya kaynakları, kan miktarına bakılarak, kılıcın asker hala hayattayken saplandığını kaydetti. Bazı Rus haber kaynakları ise olayı, "Bize kılıçla gelen herkes kılıçla yok olacaktır" gibi yorumlarla savundu.