DünyaK2 Black Panther havaya uçuruldu! Kim’in drone ordusu fotoğraflandı, alev topuna döndü

K2 Black Panther havaya uçuruldu! Kim’in drone ordusu fotoğraflandı, alev topuna döndü

26.08.2024 - 11:02 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkesinin drone testlerini bizzat denetledi. K2 tankının havaya uçurulduğu sırada Kim'in memnuniyeti devlet medyası tarafından fotoğraflandı.

K2 Black Panther havaya uçuruldu Kim’in drone ordusu fotoğraflandı, alev topuna döndü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, devlet medyası KCNA'nın bildirdiği üzere, yurt içinde geliştirilen saldırı drone'larının testini denetledi. Devlet medyasının aktardığı fotoğraflara göre, Kim, drone'ların hedeflerini havaya çıkardığı anları seyrederken memnuniyetle gülümsüyordu.

Haberin Devamı

 K2 BLACK PANTHER HAVAYA UÇURULDU

1/3

2/3

3/3

Kuzey Kore lideri, KCNA'ya göre, Kuzey Kore Savunma Bilimleri Akademisi Drone Enstitüsü'nü ziyaret ederek testleri teftiş etti. Yayınlanan fotoğraflarda, beyaz bir drone, Güney Kore'nin K-2 Black Panther ana muharebe tankı olduğu düşünülen bir hedefe çarparak onu yok ediyor.

Danışmanlarıyla çevrili bir masada oturan Kim, Washington ve Seul ile artan gerginliklerin ortasında ülkesinin ordusunu modernize ediyor ve silah yeteneklerini geliştiriyor.

DRONE ORDUSU İÇİN ÇAĞRI

K2 Black Panther havaya uçuruldu Kim’in drone ordusu fotoğraflandı, alev topuna döndü

Kim, askeri teknolojilerdeki ve modern muharebedeki küresel eğilimlerin, savaşta drone'ların önemini gösterdiğini ve Pyongyang ordusunun 'mümkün olan en erken' bunlarla donatılması gerektiğini söyledi.

KCNA, piyade ve özel operasyon birimleri tarafından kullanılacak kamikaze drone'lar, keşif ve çok amaçlı saldırı drone'ları ve su altı intihar saldırısı drone'ları dahil olmak üzere çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Drone testi, ABD ve Güney Kore ordularının Kuzey Kore tehdidine karşı savunma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan büyük ölçekli bir tatbikat gerçekleştirmesiyle birlikte geldi. Tatbikatların Perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.