Dünyaİsrailli Bakan'dan Lübnan'ın güneyinde 'tampon bölge' önerisi, 'İsrail ordusu ele geçirmeli'

İsrailli Bakan'dan Lübnan'ın güneyinde 'tampon bölge' önerisi, 'İsrail ordusu ele geçirmeli'

23.09.2024 - 11:35 | Son Güncellenme:

İsrailli Diaspora Bakanı Amichai Chikli, yayımladığı haritayla Lübnan'ın güneyindeki bir bölgede İsrail ordusunun 'kontrolünde bir tampon bölge' kurulması önerisinde bulundu. Lübnan yönetiminin ülkenin güneyinde 'egemenliğini sağlayamadığını' ileri sürüp, 'İsrail ordusunun bölgeyi ele geçirmesi gerektiğini' savundu.

İsrailli Bakandan Lübnanın güneyinde tampon bölge önerisi, İsrail ordusu ele geçirmeli

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Lübnan'ın güneyinde yaşayan halkın sürülerek bölgede 'tampon bölge' oluşturulması önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Chikli, sosyal medya hesabından İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Lübnan yönetiminin ülkenin güneyinde 'egemenliğini sağlayamadığını' iddia eden Chikli, 'İsrail ordusunun bölgeyi ele geçirmesi gerektiğini' ileri sürdü.

İsrailli Bakan, yayımladığı haritayla Lübnan'ın güneyindeki bir bölgede İsrail ordusunun 'kontrolünde bir tampon bölge' kurulması önerisi yaptı. Aynı zamanda Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud Milletvekili de olan Chikli, kurulmasını istediği 'tampon bölgede' yaşayan Lübnanlıların ise bölgeden sürülmesini savundu.

İsrail yönetimi, son günlerde saldırılarını artırdığı Lübnan'ın güneyinde 'tampon bölge' kurulması önerisini dillendirmeye başladı.

Haberin Devamı

Yerel basında çıkan haberde, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin'in Hizbullah ile gerilim zirveye çıkmadan önce yapılan kapalı bir toplantıda Lübnan'ın güneyinde 'tampon bölge' kurulmasını önerdiği aktarılmıştı.