Dünyaİsrail-Ürdün arasındaki sınır kapısında silahlı saldırı: 3 ölü

İsrail-Ürdün arasındaki sınır kapısında silahlı saldırı: 3 ölü

08.09.2024 - 10:45 | Son Güncellenme:

Bir kamyondan inen saldırganın çok sıkı korunan Allenby sınır kapısında üç İsrailliyi öldürmesi, ciddi bir güvenlik ihlali olarak değerlendiriliyor.

İsrail-Ürdün arasındaki sınır kapısında silahlı saldırı: 3 ölü

İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde bu sabah silah sesleri duyuldu. Çok sıkı korunan sınır kapısında kamyondan inen bir kişi, İsrail sınır muhafızlarına ateş açtı. Resmi açıklamaya göre üç İsrailli saldırıda öldü, saldırgan ise vuruldu.

Haberin Devamı

Saldırganın indiği kamyonda patlayıcı arayan İsrail ordusu, aracın Ürdün tarafından geldiği bilgisini verdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Nida İbrahim, Allenby sınır kapısının Filistinlilerin Ürdün'e seyahat edebildiği tek nokta olduğunu vurguluyor.

Batı Şeria'dan Ürdün'e geçmek isteyen Filistinlilerin beş kez arandığını belirten İbrahim, sınır kapısının yüksek güvenlikli olduğunu ve askerler dışında kimsenin yaklaştırılmadığının altını çiziyor.

"Allenby geçişi yakınlarındaki saldırı çok büyük güvenlik ihlali" diyen Al Jazeera muhabiri, saldırganın içeriye silah sokarak ateş açtığını hatırlattı.

İlerleyen dakikalarda hem Amman'dan hem de Tel Aviv'den Allenby sınır kapısının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde ise İsrail ve Ürdün arasındaki bütün sınır kapıları kapatıldı. Allenby'nin yanı sıra Kızıldeniz yakınındaki Vadi Araba (Yitzhak Rabin) Sınır Kapısı ve 48 toprakları olarak bilinen İsrail'e açılan Şeyh Hüseyin (Ürdün Nehri Kapısı) Sınır Kapısı isimli iki geçiş daha bulunuyor.