DünyaDedektörle yüzyılın altın keşfini yaptı

Dedektörle yüzyılın altın keşfini yaptı

09.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Norveç’te 51 yaşındaki Erlend Bore adlı bir kişi doktorunun yürüyüş yapması tavsiyesi üzerine başladığı metal dedektörü ile gezintilerinde 1500 yıllık altın kolye ve takı buldu.

Dedektörle yüzyılın altın keşfini yaptı

Bore, kolyenin yanı sıra 9 kolye ucu, 3 yüzük ve 10 altın inciyi de dedektörü sayesinde ortaya çıkardı. Buluntuların 19. yüzyıldan bu yana benzer bir keşfin yapılmadığı Norveç’te “Göç Dönemi” olarak adlandırılan ve Avrupa’da yaygın göçlerin yaşandığı 400 ila yaklaşık 550 yılları arasını kapsayan M.S. 500 yıllarına ait “Brakteat” adlı düz, ince, tek taraflı altın madalyalar olduğunu belirtiyor.

KEŞFETYENİ
Survivor'da kıran kırana mücadele! Veda eden isim belli oldu
Survivor'da kıran kırana mücadele! Veda eden isim belli oldu

Cadde | 13.04.2025 - 01:41

Survivor All Star 2025'te ilk eleme adayı Asena, ikinci eleme adayı Meryem, üçüncü eleme adayı Yağmur, dördüncü eleme adayı Pınar olmuştu. Düello sonrası veda eden isim belli oldu.