DünyaClinton sıyırır

Clinton sıyırır

03.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Clinton sıyırır

Clinton sıyırır

Monica'nın avukatı, "Ona hiçbirşey olmaz. Bu işin de altından kalkar" dedi

ABD Başkanı Bill Clinton'la cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen eski Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky'nin avukatı William Ginsburg, dün Başkan Clinton ile Lewinsky arasındaki ilişkinin "bir mesai arkadaşlığı" olduğunu söyledi ve "Başkan Clinton'a hiçbir şey olmaz, bu işin altından kalkar, bunu atlatır" dedi. Seks skandalının patlak vermesiyle birkaç gününü "kötü" ve Beyaz Saray'a kapanarak geçiren Başkan Clinton tüm iddiaları reddediyor. Bu arada skandalın özünü, Başkan Clinton'ın yalan söylemesi ve başkasından yalan söylemesini isteyerek adaletin akışını engellemeye çalışması, böylece olayı "örtbas etmesi" iddiaları oluşturuyor.

Bu arada Clinton'ın Demokrat Parti Başkan aday adayı iken CBS televizyonu ile yaptığı söyleşi altı yıl sonra tekrar yayınlandı. Clinton'un kadınlara aşırı düşkünlüğü ve evlilikdışı ilişkileriyle ilgili "ipuçları" veren, sunuculuğunu Steve Croft'un yaptığı "60 Dakika" adlı program, Gennifer Flowers adlı bir taverna şarkıcısının, Arkansas Valisi Bill Clinton'un "12 yıllık metresi" olduğunu iddia etmesinin ardından yayınlanmış ve soruları Bill ve Hillary Clinton çifti birlikte yanıtlamışlardı.
Clinton bu programda Flowers'la ilişkisini "sınırlı ve arkadaşça" diye nitelemiş ve kendisine yöneltilen iddiaların "asılsız" olduğunu söylemiş, ancak iki hafta önce, kendisine karşı cinsel taciz davası açan Paula Jones'un avukatlarına yeminli ifade verirken, Gennifer Flowers ile cinsel ilişkide bulunduğunu kabul etmişti.
Croft, Clinton'a "evlilikdışı ilişkileriniz oldu mu?" diye sorduğunda Clinton "Hiç bir evli çift bu konuyu birbirinden başka kimseyle konuşmamalı. Evet, evliliğimde acılara yol açtığımı ve yanlışlar yaptığımı kabullendim. Size, hiçbir Amerikan siyaset adamının yapmayacağı kadar açıklamalarda bulundum" karşılığını verdi. Steve Croft'un söyleşisinin yeniden yayınlanmasının ardından, "60 Dakika" nın yorumculuğunu yapan Andy Rooney, Başkan Clinton'a, cinsel arzularının bastırılması için askerlere verilen ilaçlardan her sabah birkaç adet alması tavsiyesinde bulundu.