DünyaAvusturya'da belediye başkanı vurularak öldürüldü

Avusturya'da belediye başkanı vurularak öldürüldü

28.10.2024 - 16:05 | Son Güncellenme:

Polis, şüphelinin kaçtığı sırada Avusturya belediye başkanının vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Yerel avcılar şüpheliyi tanıdıklarını söylerken, polis halka "evlerinden çıkmamaları" uyarısında bulundu.

Avusturyada belediye başkanı vurularak öldürüldü

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Avustralya polisi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir şüphelinin iki kişiyi ölümcül şekilde vurarak olay yerinden kaçtığını duyurmasının ardından ölenlerden birinin Kirchberg ob der Donau belediye başkanı Franz Hofer olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hofer, ilk bilgilere göre, Almanya ve Çek Cumhuriyeti sınırına yakın Avusturya'nın kırsal Muhlviertel bölgesindeki Altenfelden köyünde öldürüldü.

Yukarı Avusturya polis sözcüsü Ulrike Handelbauer'ın CNN'e verdiği demece göre Hoffer'ın vurulmasından kısa bir süre sonra ikinci bölgede ikinci bir kişi de vurularak öldürüldü.

"EVLERİNİZDE KALIN"

Sözcü, "Helikopterler ve özel kuvvetlerle büyük çaplı bir polis operasyonu yürütülüyor" derken polis yetkilileri habere göre şüphelinin silahlı olduğuna inanılıyor. Yetkililer, yerel halka evlerinde kalmalarını söyledi.

Yerel medyadaki polis ifadelerine göre sözcü, "Ne yazık ki aradığımız failin silahı taşıdığını varsayıyoruz," bilgisi verdi. Polis, olayın avlanma haklarıyla ilgili bir anlaşmazlığın tetiklediğine dair bir iddiayı ekledi.

Haberin Devamı

Avusturyada belediye başkanı vurularak öldürüldü

"DERİNDEN SARSILDIM"

Yerel bir yayın kuruluşu olan Kronen Zeitung'a göre, şüpheli bölgedeki avcılar tarafından tanınıyordu. İsmini vermek istemeyen bölgedeki bir avcı, "Zor bir insandı," dedi.

Linz'deki Halk Partisi (OVP) Eyalet Başkanı Florian Hiegelsperger, "Bu çılgınlık," dedi.

Eyalet avcılık sorumlusu Herbert Sieghartsleitner ise olayın "inanılmaz" olduğunu belirtirken yine Kronen Zeitung'un haberine göre "Olanlar karşısında derinden sarsıldım. Franz Hofer'i şahsen çok iyi tanıyordum," şeklinde konuştu.