Dünya 88’inde Z kuşağına kafa tutan ‘dev’

88’inde Z kuşağına kafa tutan ‘dev’ 

22.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

88 yaşındaki İtalyan tasarımcı Giorgio Armani, Milano Moda Haftası’nda, “Z kuşağının dikkatini çekmek” için benliklerinden vazgeçen markaların aksine 50 yıldır bozmadığı çizgisiyle yer aldı.

88’inde Z kuşağına kafa tutan ‘dev’

Pelin Aykın - İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü markalar erkek giyiminde sonbahar/kış trendlerini sergilerken, efsanevi modacı Giorgio Armani koleksiyonuyla “Z” kuşağının peşinden koşmanın gerekli olmadığını kanıtladı. Armani, 90’ların sonu ile 2010’ların başı arasında doğanların oluşturduğu Z kuşağının benimsediği, özellikle pandemi döneminde yükselişe geçen rahat, salaş ve cinsiyetsiz modanın popülerliğine rağmen yeni erkek sonbahar/kış koleksiyonunda çizgisinden vazgeçmedi. 88 yaşındaki Armani, pek çok moda devinin aksine genç kuşağı yakalamak için şok taktikler ve trendler tercih etmedi, bunun yerine kendi imzasını “zamansız” bir ruh haliyle birleştirdi.

Haberin Devamı

Çağdaş bir yorum

İkonik modacının çağdaşları logo ağırlıklı çantalar ve günümüzün ruhuna uygun trendler sunarken, Armani, markasının 50 yılda sunduğu en iyi tasarımları çağdaş bir yorumla yeni koleksiyonunda kullandı. Armani’nin 2023 Sonbahar/Kış Koleksiyonu sadece Milano’nun mimarisinden ilham almakla kalmadı, aynı zamanda içine tam oturdu. Kaşmir ve alpaka kumaş, ipek kargo pantolonlarla buluşurken, bomber ceketlerden spor ayakkabılara kadar her şeyde kadife ortaya çıktı. Kayak kıyafetlerinden, gösterişli gece kıyafetleri ve günlük giyime kadar pek çok tarzda tasarımın yer aldığı Armani defilesindeki parçalar, tüm birinci sınıf eğlencelerin iyi giyimli bir etkinlik olmasını sağlar nitelikteydi. Moda eleştirmenleri koleksiyonu “arketipik (bir ürünün ilk örneği) Armani” olarak nitelendirerek, bir sonraki trendi yaratmaya takıntılı görünen moda endüstrisine, Armani’nin kendi özünü değiştirmeden cevap verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İlham kaynağı Milano mimarisi

Giorgio Armani, yeni erkek giyim koleksiyonunda, 1975’te markasını kurduğu İtalya’nın Milano kentinin mimarisinden ilham aldı. Deri çantalardaki dar paneller, hafif dolgulu ceketler ve karışık kumaştan, sweatshirt ve bazı kayak parçalarına kadar pek çok tasarımda şehrin savaş öncesi binalarının çoğunda görülen rustikliğin yansıması vardı. Jakarlı kumaşlarda işlenen geometrik çizgiler ve zikzaklar, şehir genelindeki binalardaki mermer işlemeli alanları yansıtıyordu. Armani 2023-2024 sonbahar/kış erkek giyim defilesinin açılış sekansında kullanılan zengin dokulu gri yünler, kadifeler ve defiledeki ince oymalı gri taş kapılar da bu koleksiyonun karşılığıydı. Kruvaze ceket, bol pantolonlarla uyumlu yelek, hayvan desenli ceket veya kaban, kadife, kaşmir ve alpaka kumaş tasarımlar Armani’nin 2023-2024 sonbahar/kış sezonundaki trendler oldu.