Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan içli köfte incecik bulgurun içine doldurulan lezzetli harç, her lokmada damakları şenlendirir. Ancak içli köfteyi hazırlamak, ustalık ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu lezzetli yemeği pişirirken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri, içli köftenin dağılması veya kuru olmasıdır. Ancak usta aşçının verdiği bu püf noktalarla içli köftenizi evde en lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
İÇLİ KÖFTE TARİFİ
İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak sofraları süsler. Ancak, bu muhteşem tat için doğru malzemelerin seçimi ve doğru tekniklerin uygulanması önemlidir. İşte içli köfte tarifinde kullanılan malzemelerle birlikte, adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla ilgili bilgiler:
Dışı için:
1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demek maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
İlk adım olarak, ince ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.
Harcın yumuşak olması için biraz su ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alıyoruz. Bu karışımı soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yanda, ince bulguru soğuk suyla ıslatıyoruz ve suyunu çektikten sonra irmik, salça, baharatlar ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Hamur kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.
Ardından ellerimizi iyice yıkayarak hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp avucumuzda açıyoruz ve iç harcı ekleyip limon şeklinde şekillendiriyoruz.
Tüm içli köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
İşte böylece, ustalıkla hazırladığımız içli köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!