Tek Çeşit Makarna 3 Farklı Sos Tarifi
Kolay muhafaza edilebilmesi ve dayanıklı olmasıyla evlerin eksik edilmez lezzeti olan makarna sade tüketilebileceği gibi, sos eklenerek de tüketilebilmektedir.
İşte o muhteşem soslar:
Acı severlere özel
Malzemeler
•2 yemek kaşığı acı biber salçası
•1 çay bardağı ceviz
Yapılışı
1 çay bardağı ceviz öğütücü yardımıyla çekilir, çok küçük parçalar olmamasına dikkat edilmelidir. 2 yemek kaşığı acı biber salçası ve çekilmiş ceviz bir kâsede karıştırılır, oluşan karışım makarnanın üzerine ya da alınacak 5 yemek kaşığı makarnanın haşlama suyuyla tümüne karıştırılabilir.
Kremalı köri sos
Malzemeler
•1 paket krema
•1 yemek kaşığı tereyağ
•5 yemek kaşığı köri
Yapılışı
4 yemek kaşığı köri makarnanın haşlanmış suyuna eklenir. Ocaktan alınan makarna temiz bir kaba süzülür. Makarnanın yapıldığı tencerenin içerisine tereyağı ve 1 yemek kaşığı köri eklenir. Karışım kaynadığı zaman, haşlanan makarnayla birleştirilir.
Klasikten vazgeçemeyenlere domates soslu
Malzemeler
•2 büyük boy domates
•Yarım çay bardağı sıvı yağ
•Sarımsak
•Maydanoz
•Yeşil kıl biber (acı severler için acı biber de kullanılabilir)
•Tereyağ
Yapılışı
2 adet büyük boy domatesin kabukları soyulur ve küçük küpler olacak şekilde doğranır. Ayrı bir yerde 2 adet kıl biber ince ince doğranır ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır. Biberler yanmaya başladığı zaman içerisine doğranmış domates ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Sarımsaklar domates kaynamaya başladığında, ince ince doğranarak ya da rendelenerek sosa eklenir. Sosunuz ocaktan indirilmeye yaklaştığında içerisine ince kıyım maydanozlar eklenir. Sosunuzu makarnanızın üzerine istenilen ölçüde dökerek servis edebilirsiniz.
Not:
Ev ortamınızda en lezzetli makarnayı pişirmek istiyorsanız yapmanız gereken püf noktalarına dikkat etmektir.
•Tencereniz olabildiğince büyük olmalıdır ki makarnalar eşit pişsin ve yapışmasın.
•Tencereniz içerisinde bolca su bulunmalı ve mümkünse bu su içme suyu olmalıdır.
•Makarna yapılacak su öncesinde fazlasıyla kaynamalıdır ve makarnalar atıldıktan sonra fazla pişirilmemelidir.
•Makarna suyu tamamen dökülmemeli, sosun suyuna üç ya da dört yemek kaşığı kadar katılmalıdır.
•Pişen makarnalar ise soğuk sudan asla geçirilmemelidir.
Soya Soslu Spagetti tarifi