Köri tüketmenin sağlık için 9 şaşırtıcı faydasıKöri, içerdiği çok sayıda sağlıklı baharat nedeniyle sağlık açısından pek çok faydaya sahip. Kimyon, zerdeçal, zencefil, biber, kişniş, kakule, Hint cevizi, demir hindi, sumak ve acı kırmızı biber tozunun bir karışımı olan köri daha çok et yemeklerine lezzet katmak için kullanılıyor. Peki vitamin ve mineral zengini olan köri baharatının sağlık için faydaları neler? İşte merak edenler için "Neden köri yemeliyiz?" sorusunun cevabı... PEMBENAR ÖZEL
Zerdeçal kötü anıları siliyorZerdeçal, özellikle köri sosu yapımında kullanıldığı bilinen sarımsı, turuncumsu aynı adı taşıyan bir baharatın üretiminde kullanılan bir bitkidir. Amerikalı araştırmacılar yaptıkları deneyler sonucunda zerdeçalın kötü anıları sildiğini iddia ediyorlar.
Tek Çeşit Makarna 3 Farklı Sos TarifiKolay muhafaza edilebilmesi ve dayanıklı olmasıyla evlerin eksik edilmez lezzeti olan makarna sade tüketilebileceği gibi, sos eklenerek de tüketilebilmektedir.
Çamaşır makinelerine "köri modu"Hindistan'da yeni çamaşır makinelerinde oldukça ilginç bir uygulama... Köri lekelerini çıkarmak için özel bir çamaşır makinesi geliştirildi.