Geri Dön

Sebzeli et tarifi

Yılbaşı sofralarınız için renkli ve lezzetli bir sebzeli et yemeği tarifi

Sebzeli et tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak bezelye
2 havuç
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Üzerine:
1 tutam dereotu

Sebzeli Et Nasıl Yapılır?

Eti düdüklü tencereye alıp 1 bardak su ekleyin.

15 dakika pişirdikten sonra bir kevgirle süzün ve kaseye alın.

Bir tencerede erittiğiniz tereyağını ilave edin.

Tuz, karabiber ve kekik ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın.

Eti pişirdiğiniz suya 1 su bardağı daha su ekleyin ve bezelye, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri haşlayın.

Suyunu süzüp bir kaseye alın. Kasedeki sebzelerin yarısını ete ekleyip karıştırın.

Sebzeli eti yuvarlak bir kabın içine bastırarak yerleştirdikten sonra bir servis kabağına ters çevirip çıkarın.

Kalan sebzeleri de etrafına dökün.

Et suyunun bir kısmını sebzelerin üzerine gezdirin.

Dereotuyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber