Kuzu Tandır Tarifi
Osmanlı'nın en güzel yemeklerinden biri olan kuzu tandırı artık evinizde fırında da pişirebilirsiniz! Peki, fırında kuzu tandır nasıl yapılır? İşte tadına doyamayacağınız fırında kuzu tandır tarifi...
Malzemeler
1 kg kuzu kol veya kuzu but
Birkaç tane defne yaprağı
Zeytinyağı
Karabiber
Kekik
Tuz
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?
1. adım: Fırında kuzu tandırda ilk adım eti marine etmek. İlk önce eti bir kaba koyun. Kabın içine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını koyun. Etin 2 saat dinlenmesi için buzdolabına koyun.
2. adım: 2 saat sonunda eti buzdolabından çıkarın. Eti tepsiye koyun.
3. adım: Eti marine etmede hazırladığınız sosu da etin üzerine koyun.
4. adım: Daha sonra buharlı fırını 100 dereceye ayarlayıp 2,5 saat eti pişirin.
5. adım: Eğer buharlı fırınınız yoksa eti pişirdiğiniz tepsiye su koyup da pişirebilirsiniz.
6. adım: 2,5 saat sonunda etiniz pişince fırından çıkarın.
Son adım: Etten parçalar koparıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.