Bayramın vazgeçilmezi kavurma tarifi
Özellikle Kurban Bayramı'nda yemeklerin vazgeçilmezleri arasında kavurma ilk sırada yer alıyor. Kavurma tarifi bir türlü tutturamıyorsanız size vereceğimiz kavurma tarifini uygulayabilirsiniz. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek kavurma tarifimiz…
Malzemeler
Dilediğiniz miktarda kuyruk yağı
1 kg kadar dana veya koyun eti
Dilediğiniz baharatlar ( tuz, karabiber, kekik)
Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban Bayramı'nda sevilerek tüketilen yiyeceklerin en başında kavurma yer alıyor. Peki, kavurma tarifi nedir, kavurma nasıl yapılır diyorsanız işte cevapları…
Ancak eğer kavurmayı, Kurban Bayramı'nda yapmayacaksınız kasaptan aldığınız eti seçerken bir takım püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde etiniz güzel pişmeyecektir. Aşağıda vermiş olduğumuz habere tıklayarak, et seçerken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını oradan bulabilirsiniz.
Kavurma yapmanın püf noktası:
-Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemenizi tavsiye ederiz.
-Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Ancak söz konusu kurban bayramı olduğunda kavurmanızı kuzudan da koyundan da dana etinden de yapabilirsiniz. Çünkü etler taze olduğu için pişirmesi de kolay ve zahmetsiz olacaktır.
-Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirebilirsiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz gerekir.
-Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için gereklidir. Bu sebeple kurban etinizi temizlerken tüm yağı almamanızda fayda var.
Kurban bayramı kavurması nasıl yumuşak olur?
-Kurban bayramında kavurmayı dana etinden yapıyorsanız pişmesi ve yumuşak olması koyun etine göre biraz zahmetli olabilir.
-Ayrıca hemen kesildiği gün değil de en azından bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz.
-Yukarıda bahsettiğimiz önce kızgın ateş sonra orta ateşe dikkat ederseniz kavurmanız yumuşak olur.
Kurban bayramı kavurması nasıl saklanır?
-Kurban bayramından sonra da taze ve lezzetli bir şekilde kavurma tüketmek istiyorsanız kavurmanızı saklayabilirsiniz.
-Kavurmanızı pişirdikten sonra ayrı bir tencerenin içerisinde iç yağı eritip, kavurmanın olduğu kabın içerisine boşaltın. Yağ donduktan sonra kavurmanızı buzlukta veya dolabınızın bir gözünde saklayabilirsiniz.
Kavurma yapılışı:
1. adım: İlk olarak etlerinizi sudan geçirin ve üzerindeki kanın temizlendiğinden iyice emin olun.
2. adım: Daha sonra kuyruk yağını ve etleri doğrayın.
3. adım: Eğer düdüklü tencereniz varsa etleri ve kuyruk yağını tdüdüklü tencerenin içerisine atın.
4. adım: Düdüklü tencerenin içerisine su koymanıza gerek yok et kendi suyu ile pişecektir.
5. adım: 40 veya 45 dk sonra düdüklü tencerenin kapağını açarak etleri bir tavaya boşaltın.
6. adım: Daha sonra etleri tavada kavurabilirsiniz.
Afiyet olsun.