Beyti Güler’in İsviçre seyahatinde gördüğü et yapma şeklinden esinlenmesiyle ürettiği bir kebap çeşididir. Türk mutfağına yeni bir soluk getirmiş olan beyti kebabı minik porsiyonlar halinde olmasından dolayı yedikçe kendini yedirten cinsten bir yemek. Lezzetiyle kebaplar arasında taht kurmuş olan Beyti Kebabı bir o kadar da pratik. İşte bu muhteşem yemeğin tarifi:
Malzemeler:
3-4 adet yufka (Yufkayı kendiniz açabilirsiniz, veya hazır alabilirsiniz;
(İç kıyması için)
Yarım kg yarı yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 baş büyük boy kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon
(Domates sosu için)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yaklaşık yarım bardak su
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yoğurt
Yapılışı:
İlk olarak kebap harcını yapacağız. Kıyma, soğan ve baharatları atıp iyice yoğuruyoruz. Yufkalarımızı iki yandan içeri doğru katladığımız yufkaya su ve zeytinyağlı bir karışımı güzelce yufkaya yediriyoruz. Daha sonrasında yufkanın uzun kenarına bir şerit olacak şekilde kıymaları koyup sarıyoruz. Ardından dikdörtgen şekillerde kesip tek tek tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına beytilerimizi pişmesi için koyuyoruz.
O sırada salçalı sos yapımına geçiyoruz küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz sonrasında salçaları kavuruyoruz ve yarım bardak su atıp kıvam almasını bekliyoruz. Baharatlandırmayı yaptıktan sonar sosumuz hazır. Piştiğini düşündüğünüzde çıkartıp servise sunabilirsiniz.
Yoğurt ve salçalı sosu üzerine döküp servis etmenizi tavsiye ederim,
Afiyet olsun.