Geri Dön

Portakallı ördek eti tarifi

Sürekli olarak dizi ve filmlerde görünen meşhur portakallı ördek, internet ortamında en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Pek çok insan bu tarifi merak etmektedir. Peki, ördek ve eti nasıl pişirilir? Portakallı ördek nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların cevabı.

Portakallı ördek eti tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 kilo ağırlığına sahip ördek,
- 2 çorba kaşığı margarin,
- 2 adet portakal,
- Dört tane kesme şeker,
- 1 çorba kaşığı portakal aroması,
- Bir çay kaşığı patates unu,
- 1 çorba kaşığı portakal marmeladı,

Portakallı Ördek Eti Nasıl Yapılır?

Kanatlı bir hayvan olmasına rağmen ördek eti, hindi eti ile tavuk etinin aksine kırmızı ete sahiptir. Tat olarak ise dana eti ile hindi etinin bir karışımı olarak dile getirilebilir. Ancak ördek etinin dikkatli şekilde ele alınması ve pişirilmesi büyük öneme sahiptir.

Bunun için öncelikle tencere içerisine bir margarin konularak güzelce kızarması beklenmelidir. Daha sonra ördek eti dikkatli şekilde tencere içerisine eklenmelidir. Ancak bunu yapmadan önce ördek eti mutlaka tütsülenmiş, ayak kısımları gerisine geçirilmiş, tuzlanmış ve tamamen temizlenmiş olması gerekmektedir.

Bir kısmı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirmeniz gerekiyor. Her iki tarafa da nar gibi oluncaya kadar bu işlemi devam etmesi önemlidir. Süre olarak ise ortalama 40 veya 50 dakika arasında fırında kızartmak yeterli gelecektir.

Portakal kabuğu ince ince soyularak su içerisinde haşlanmalıdır. Daha sonra şeker ile portakal sarımtırak noktaya gelene kadar kaynatılmalıdır. Pişen ördeğin içerisindeki yağı dikkatli şekilde arındırın. Daha sonra pıhtılaşması adına patates unu ekleyin. Haşlanmış portakal kabuğu ile beraber gerekli olan diğer malzemeleri de tencere içerisine ekleyin. Salça ve sos ile beraber parçalara böldüğünüz ördeğin sunumunu etkili şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber