Geri Dön

Kuzu pirzola tarifi

Kuzu pirzola şüphesiz et yemeği denince akıllara gelen ilk yemeklerden bir tanesi. Peki fırında kuzu pirzola nasıl yapılır? Kurban Bayramı'nda küçükbaş keseceklere nefis fırında kuzu pirzola tarifi.

Kuzu pirzola tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

750 gram kuzu pirzola
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 tane arpacık soğan
10 diş sarımsak
1,5 çay bardağı ılık su
Kekik, pul biber, karabiber, tuz

Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına aldığınız pirzolaları su hariç bütün malzemelerle bir güzel harmanlayın.

Birkaç saat marine ettikten sonra geniş bir fırın tepsisine alın.

Ilık su ekleyip üzerini folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber