Hamsi kuşu tarifi
Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan hamsinin sezonu gelmiş bulunmakta. Sizin için hamsiyle yapılan çok özel bir tarif paylaşıyoruz: Hamsi kuşu... Peki, hamsi kuşu nasıl yapılır?
Malzemeler
-1 kilogram hamsi
-1/2 demet taze soğan
-1/2 demet maydanoz
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 yemek kaşığı mısır unu
-1/2 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hamsileri kızartmak için:
-3 adet yumurta
-1/2 su bardağı mısır unu
-3/4 su bardağı ayçiçek yağı
Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?
-Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
-Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde kıyın.
-Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
-Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın.
-İki hamsi birbirine yapışsın. Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın.
-Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
-Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
-Arzuya göre ızgarada ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun