Glutensiz Browni Tarifi
Kimsenin "hayır" diyemeyeceği bir brownie tarifi veriyoruz, hazır mısınız? Mükemmel lezzete sahip olan bu brownie, sadece iki malzeme ile yapılıyor, üstelik gluten tüketmeyenler için de uygun! İşte sadece iki malzemeli olan glutensiz brownie tarifi...
Malzemeler
Oda sıcaklığında 4 adet büyük boy yumurta (yumurtalarınız küçükse 5 veya 6 adet)
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması (dilerseniz bitter kullanabilirsiniz)
Glutensiz Browni Nasıl Yapılır?
Mükemmel ve sadece iki malzeme ile yapabileceğiniz brownie tarifi paylaşıyoruz. Çok basit bir tarif olan bu brownie tarifini hemen denemek için kolları sıvayın. Üstelik içerisinde un ve şeker yok! Gluten tüketmeyenler için de uygun olan brownie tarifimiz için malzemeleri sıraladık. Lafı uzatmadan, sizi malzemeler ile başbaşa bırakıyoruz. İşte sadece iki malzemeli glutensiz brownie tarifi...
1. adım: Öncelikle fırınınızı 180 derecede ısıtın ve tam ortasına ızgara telinizi yerleştirin.
2. adım: Daha sonra yumurtaları bir kabın içersine alın ve 7-8 dakika boyunca kabarana kadar çırpın. Buradaki önemli nokta yumurtalarınızın köpük köpük olması ve kabı ters çevirdiğiniz de yumurtanın dökülmemesi...
3. adım: Daha sonra erimiş çikolatalı fındık kremasını yumurtanın içerisine bir yandan akıtın ve çırpmayı bırakmayın.
4. adım: En son spatula ile de karıştırın.
5. adım: Borcamınızı sıvı yağ ile yağlayın ve üzerine yağlı kağıt yerleştirin.
6. adım: Karışımı borcama boşaltın ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
7. adım: Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
8. adım: Son olarak soğuyan brownienizi ters çevirerek, yağlı kağıttan sıyırın.
Son adım: Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.