Balkabaklı browni tarifi
Balkabağı sevmeyenler için mükemmel balkabaklı browni tarifini paylaşıyoruz. Hem daha sağlıklı hem de şeker oranı oldukça düşük olan balkabaklı browni için malzemeleri şimdiden hazırlayın. Bu tarifte tereyağı, sıvıyağı ya da zeytinyağı kullanmadık. Eğer bir yağ kullanmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı organik fıstık ezmesi ya da fındık ezmesi kullanabilirsiniz. Yulaf unu yerine ise normal beyaz un ya da badem unu da kullanabilirsiniz. Bu tarifte mümkün olduğunda kaloriyi düşürmek ve daha sağlıklı bir browni tarifini sizinle paylaşmak istedik. İşte balkabaklı browni tarifi... -Gülşah Karaman / Milliyet.com.tr Özel
Malzemeler
-Yarım su bardağı beyaz un
-1/4 su bardağı yulaf unu
-5 yemek kaşığı şekersiz kakao
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı deniz tuzu
-2/3 bardak elma püresi
-1/3 balkabağı püresi
-1 yemek kaşığı bal ya da pekmez (miktarı damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
-1 yemek kaşığı vanilya özütü
-5 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü (normal süt kullanabilirsiniz)
-1/4 su bardağı bitter parçalanmış çikolata
Balkabaklı Browni Nasıl Yapılır?
-Fırını önceden 180 derece ısıtın
-Tüm kuru malzemeleri (un, kakao, kabartma tozu, tuz) karıştırın.
-Sıvı malzemeleri ise ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp, kuru malzemelerin içerisine yavaş yavaş
ekleyin.
-Pişirme kabınızı yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
-Hamuru dökün ve eşit bir şekilde yayın.
-Bitter çikolataları üzerine serpiştirin
-15-20 dakika pişirin. Pişirme süresini dilerseniz kısaltabilirsiniz.
-Soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Bir dilimi: 106 kalori