Etli Kabak Dolması Tarifi
Yazın habercisi kabak ile parmakları yedirtecek etli kabak dolması hazırlamaya ne dersini? Hafif ve çok lezzetli olmasıyla tercih edilen kabak dolmasını dilerseniz etsiz de pişirebilirsiniz. Eğer ana yemek olarak sunmak istiyorsanız içerisine kıyma veya et koymanızı tavsiye ederiz. Peki, etli kabak dolması nasıl yapılır? İşte parmakları yedirtecek etli kabak dolması tarifi...
Malzemeler
5-6 adet kabak
İçi için:
-300 gr kıyma
-1 bardak pirinç
-1 kuru soğan
-1 domates
-1 kaşık domates salçası
-1 kaşık biber salçası
-Sarımsak
-Nane
-Karabiber
-Tuz
-Sıvı yağ
Suyu için:
-Salça
-Su
-Tuz
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Dolma deyince akıllara ilk gelen lezzetlerden biri olan kabak dolması yazın en sevile yiyeceklerinden biri. Hafif ve lezzetli tadıyla sofralarımızda yer eden kabak dolması özellikle de etli hali ile çok beğeniliyor. Peki, parmakları yedirtecek etli kabak dolması nasıl yapılır? İşte etli kabak dolması tarifi...
Birinci adım: Öncelikle kabakları yıkayıp, kabak soyucunun tırtıklı kısmıyla kabağın üzerini çizin.
İkinci adım: Daha sonra ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun.
Üçüncü adım: Geniş bir kabın içine soğanları küp küp doğrayın. Üzerine domatesleri rendeleyin.
Dördüncü adım: Yıkadığınız pirinçleri, salçayı, kıymayı, naneyi, sarımsak, tuz ve sıvı yağı da üzerine ekleyin. İyice karıştırın.
Beşinci adım: Oyduğunuz kabakları doldurun ve tencereye dizin. Üzerine salçalı suyu dökün ve ağzı kapatın.
Son adım: Yaklaşık 1 saat kadar pişecektir. Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Kabak dolması için püf noktalar:
Doldurduğunuz kabaklarda biraz boşluk bırakın.
Pirinci ılık suda bekletip yumuşatın.
Artan dolma içini buzdolabı poşetiyle dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kabakların dış kabuğunu tamamen soymayın.
Soğanı rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.