Eti bu şekilde değerlendirin: Etli keşkek tarifi
Bayram sofralarınızı taçlandıracak nefis etli keşkek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yapım aşamaları gözünüzü korkutmasın! Peki, etli keşkek nasıl yapılır? Etli keşkek yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte etli keşkek tarifi...
Malzemeler
350 gram et
2 bardak aşurelik buğday
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber, tuz
Etli Keşkek Nasıl Yapılır?
1. adım: Kuşbaşı doğranmış etleri düdüklüde pişirin. Buğdayı başka bir tencerede haşlayın.
2. adım: İkisi de pişince etin suyunu da ilave ederek bir tencerede birleştirin.
3. adım: Tuzunu ekleyip pişmeye bırakın. Sıvı yağda salçaları ve pul biberi kavurup keşkeğe ilave ettikten sonra bir güzel karıştırın. Keşkeğiniz piştiğinde hafif sulu bir kıvamda olmalı.
Son adım: Üzerini kapatın ve çekmesi için bekleyin. İşte etli keşkeğiniz hazır!
Afiyet olsun.