Ciğer Kavurma Tarifi
Ciğer kavurma hem pratik hem de oldukça lezzetli bir tariftir. Ciğer kavurmayı hazırlarken belli başlı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde ciğer sert ve lezzetsiz olabiliyor. Sizlere oldukça pratik olan ciğer kavurma tarifi vereceğiz. Peki, ciğer kavurma nasıl yapılı? İşte tadı damağınızda yer edecek ciğer kavurma tarifi…
Malzemeler
Yarım kilo ciğer
Toz kırmızıbiber
200 gr kuyruk yağı
Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?
Ciğer kavurma tarifi yapımı oldukça kolaydır. Ancak yapım aşamalarına dikkat edilmediğinde sert ve tatsız olabilir. Bu nedenden dolayı ciğer kavurma hazırlarken belli başlı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Ciğer kan yapıcı özelliği ve sağlık açısından birçok faydası bulunması sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. Ciğer kavurma tarifini bilmiyorsanız, sizler için yazmış olduğumuz ciğer kavurma tarifine göz atabilirsiniz.
1. adım: İlk olarak tavanın içerisine kuşbaşı doğramış olduğunuz kuyruk yağını eritin.
2. adım: Daha sonra içerisine ciğerleri ilave edip kavurma işlemine geçin.
3. adım: Ciğer suyunu bırakıp tekrar çektiğinde direk ocağı kapatın.
4. adım: Pişmesine yakın dilediğiniz baharatları ekleyip karıştırın.
5. adım: 5-10 dk karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Son adım: Daha sonra sumaklı soğan ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.