Browni kurabiye tarifi
Browni kurabiye tarifi arıyorsanız, sizin için browni tadında çok lezzetli bir tarif paylaşıyoruz. Browni kurabiye tarifi gündemin en trend tatlıları arasında bulunuyor. İçi yumuşacık kek kıvamında olan browni kurabiye, üzeri çatlayan ve yumuşak bitter çikolatası ile size gerçek browni lezzetini sunacak. Pekibrowni kurabiye nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte browni kurabiye tarifi...
Malzemeler
-2 büyük yumurta (oda ısısında)
-1 çay bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
-150 gr bitter çikolata
-2 yemek kaşığı kakao
-6 yemek kaşığı tepeleme un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-30 gr tereyağı
-Arzuya göre kuruyemişler ve çikolata parçaları (bu tarif için fındık ve çikolata parçaları tavsiye edilir)
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır?
-Yumurta, vanilya ve toz şekeri en az 8 dakika mikserle beyazlaşana ve köpürene kadar çırpın.
-Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritin.
-İlk sıcaklığı çıktığında yumurtalı karışıma ekleyip yavaşça karıştırın.
-Un, kakao, kabartma tozu bir kapta karıştırıp 2-3 defada önceki karışıma ekleyin, bu aşamada spatula kullanın.
-Seçtiğiniz kuruyemişleri ve çikolata parçacıklarını ekleyin.
-Buzdolabında 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
-Yağlı kağıda kurabiyeleri yerleştirin.
-Bu aşamada kaşık veya dondurma kaşığını kullanabilirsiniz.
-Büyük yaparsanız 12 adet, küçük yaparsanız 25 adet kurabiye çıkmış olur. (Büyük kurabiyeler her zaman daha lezzetlidir)
-Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.
-Üzeri kabuk parçaları olduğu zaman olmuş demektir.
Püf noktaları
-Kurabiyeleri mutlaka soğuduktan sonra servis yapın.
-İçi brownie gibi olduğu için sıcakken alırsanız kırılabilir. Dikkat edin.
-Fırının üstten ikinci rafında maksimum 8-9 dakika pişirin.
-Süt ile yenmesi daha leziz bir hale gelecektir.