Browni kek tarifi
Islak kek de denilen browni kek tatlı krizlerinde kadınların kurtarıcısı olan hem pratik hem de lezzetli bir tatlı. Browni kek buzdolabında da uzun süre saklanabileceği için önceden yapıp misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak yağ
1 bardak süt
50 gram kakao
100 gram çikolata (tercihen bitter)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 bardak un
Browni Kek Nasıl Yapılır?
Yumurtayı ve şekeri kıvamlı hale gelene kadar çırpın.
Yağ, süt, ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayla birlikte kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin.
Bu karışımdan kekin üzerine daha sonra dökmek için 1,5 bardak kadarını ayırın.
Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Yağladığınız kek tepsisine veya borcama hamuru dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. 35-40 dakika civarında pişirmek yeterli olacaktır.
Kek piştikten sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün ve buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun