Geri Dön

Bonfile Sarma Tarifi

Az malzemeli, düşük karbonhidratlı ve çok sağlıklı bir bonfile tarifini sizinle paylaşıyoruz. Fırında bonfile sarmayı, misafirlerinize hızlıca hazırlayabilir ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. İçerisinde soğan, havuç ve renkli biberler ile doldurduğunuz ve sardığınız bonfileleri önce ocakta mühürlüyor, daha sonra fırına atıyorsunuz! İşte fırında bonfile sarma tarifi...

Bonfile Sarma Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 adet biftek ince dövülmüş
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
1 küçük kırmızı soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber

Bonfile Sarma Nasıl Yapılır?

Düşük karbonhidratlı ve sağlıklı bir bonfile tarifi yapmaya ne dersiniz? İçi sebzeyle dolu fırında bonfile sarma tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, bonfile sarma nasıl yapılır? İşte tarifi...

1. adım: Havucun kabuklarını soyun uçlarını ayıklayın. Renkli biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayarak, ince uzun şeritler halinde doğrayın.

2. adım: Soğanları şerit halinde doğrayın. Havucu da biberler ile aynı ölçüde doğrayın.

3. adım: Yemeği yaparken, ince uzun olarak doğradığınız biberler, havuçlardan ve soğandan bir tutam alarak bifteklerin üzerine yerleştirin.

4. adım: Baharatları bir kapta karıştırıp, bonfilenin üzerine sürün. Daha sonra da biftekleri dikkatli bir şekilde yavaş yavaş sarın.

5. adım: Tavaya bir miktar yağ ilave edin ve yağ ısınınca, rulo şeklinde sardığınız biftekleri yüksek ateşte hızlıca mühürleyin, böylece etin suyu içinde kalır.

6. adım: Mühürleme işlemi etin hem lezzetli hem de yumuşacık olmasını sağlar.

Son adım: Mühürlenen biftek sarmaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin

Püf noktası:

-Bifteklerinizin ince ve geniş olmasına dikkat edin, içine malzeme koyularak sarılacağı için biftekler mümkün olduğu kadar ince olmalı, eğer biftekleriniz kalın ise et dövme aleti ile inceltip genişletebilirsiniz.

-Bifteklerin pişerken açılmaması için kürdan ile tutturun.

-Yanında patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

-Etin pişen suyunu sos olarak kullanın daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber