Beyti Kebabı Tarifi
Beyti kebap hem pratikliği hemde lezzeti bakımından internette en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Sizde beyti kebabı tarifini merak ediyorsanız ve beyti kebabı nasıl yapılır diyorsanız işte cevapları…
Malzemeler
400 gr. kuzu sırtı madalyonu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
6 adet kiraz domates
Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
Beyti kebabı hem lezzeti hem de pratikliği açısından oldukça tercih edilen tarifler arasında. Dışarıda beyti kebabı yemek yerine birazdan vereceğimiz beyti kebabı tarifiyle evinizde kendiniz beyti kebabı hazırlayabileceksiniz. Işte damaklarda enfes tat bırakacak olan beyti kebabı tarifi…
Beyti kebap pişirme önerisi
Küp küp kesip tereyağında sotelediğiniz tırnak pide ile servis edebilirsiniz.
1. adım: 400 gram kuzu kaburgasının etini kemiklerinden ayırın. Eti dış yüzeyindeki yağa saracağınızdan, yağın üzerindeki fazla kısımları keserek temizleyin. Temizlediğiniz dış yağı et döveceği ile döverek inceltin.
2. adım: Yağ eti sarabilecek büyüklüğe gelene kadar inceldikten sonra, eti yağa sarın ve açılmaması için iki ucundan çöp şiş ile birleştirin. Şişler ortada kalacak biçimde eti eşit parçalara kesin
3. adım: Terbiyesini hazırlamak için; oval bir kaba 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını, 4 yemek kaşığı sütü, 1/2 çay kaşığı karabiberi ve 1 tatlı kaşığı tuzu aktarın ve tüm malzemeyi çırpın.
4. adım: Etleri yukarı bakacak şekilde dizip, üzerlerine hazırladığınız terbiyeyi bir fırçayla sürün. Aynı işlemi etlerin diğer yüzeyi için tekrarlayıp, terbiyelediğiniz etleri önceden kızdırılmış ızgaraya alın. Etleri ters yüz ederek pişirin. 6 adet kiraz domatesi de ızgaraya koyarak pişirin. Pişen domatesleri ve etleri ızgaradan alarak servis edin.
Afiyet olsun.