Geri Dön

Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın! Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi

Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İçi yumuşacık, üzeri hafif kızarmış ve şerbetiyle tam kıvamında bir lezzet sunar. Ancak bazen, şerbeti tatlımızı tam olarak çekmeyebilir ve bu durum tatlıyı istenilen lezzete ulaştırmakta zorluk çıkarabilir. Neyse ki, yılların deneyimli tatlı ustaları bu konuda bize yardımcı oluyor. İşte, şekerparenin püf noktası…

Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın! Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi

Şekerpare, hazırlanışı ve sunumuyla özen isteyen bir tatlıdır. İyi bir şekerpare yapabilmek için malzemelerin kalitesi, ölçüleri, pişirme süresi ve tabii ki şerbetin kıvamı çok önemlidir. Ancak bazen, tatlımızın şerbetini tam olarak çekemediğimiz durumlarla karşılaşabiliriz. Yılların tatlıcıları ise en lezzetli ve tam kıvamında şekerpare tatlısının püf noktalarını paylaştı.

Haberin Devamı

KAYNAR OLARAK DÖKÜN

Şerbetli tatlılar genellikle oda sıcaklığında bir şerbetle, sıcak haldeki tatlılar kullanılarak yapılır. Ancak şekerpare, diğer şerbetli tatlılardan farklı bir yöntem gerektirir. Şekerpare yapılırken, şerbetin kaynar halde olması ve şekerpare kurabiyesinin de fırından yeni çıkmış olması önemlidir.

Bu özel durumu atlayan tatlı ustaları, bekledikleri gibi sonuçlar elde edemeyebilirler. Dolayısıyla, şekerpare yaparken bu püf noktasına dikkat etmek önemlidir.

Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi

ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

3 yemek kaşığı silme irmik

1 adet yumurta

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı silme kabartma tozu

1 çay bardağı fındık

Şerbet için ise:

Haberin Devamı

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

Karıştırma kabına margarini ve pudra şekerini alıp karıştırın.

Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.

İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

Üzerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık yerleştirin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Şerbet için derin bir tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişirin.

Şerbetin pişmesine yakın limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.

Pişen şerbeti ılınmaya bırakın.

Fırından çıkardığınız şekerpareleri 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti kepçe yardımıyla üzerine gezdirin.

Not: Bardak ölçüsü 200 ml'dir.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber