Geri Dön

Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş

Bakliyat yemeklerinin arasında en sevilen lezzetlerinden birisi barbunya. Pek çok şekilde tüketilebilen bu bakliyat en çok zeytinyağlı tercih ediliyor. Ancak bu yemeği yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Lokantalarda bayılarak yediğimiz zeytinyağlı barbunya yemeğine lezzet katan sırrı sizin için paylaştık.

Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş

Zeytinyağlı barbunya yemeği, Türk mutfağının sevilen ve besleyici lezzetlerinden biridir. Barbunya baklagillerden gelir ve zeytinyağında pişirilerek hazırlanan bu yemek, sağlıklı ve doyurucu bir seçenektir. Barbunya, yüksek lif içeriğiyle sindirime yardımcı olurken, zeytinyağı da kalp sağlığını destekleyen sağlıklı yağlar açısından zengindir. Ancak bu yemeğin lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.

Haberin Devamı

CNNTurk’te yer alan içeriğe göre, barbunya, ön aşamalı yemeklerden biridir. Yemeği yapmadan önce ıslatma ve haşlama gibi ön hazırlık yapılmalıdır. Barbunyalar 1 gece önceden ıslatılarak hem koyu renkli suyu alınır hem yumuşatılır. Ardından haşlama işlemi ile dağılması önlenecek şekilde pişirilir.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ

Malzemeler

500 gram barbunya (yaklaşık 2,5 su bardağı)

1 çay kaşığı tuz

2 küçük boy havuç

1 adet patates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1/4 su bardağı zeytinyağı

1 küp şeker

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

1,5 litre sıcak su

Barbunyaya lezzet katan tüyo Lokantacıların sırrı buymuş

Yapılışı

Barbunyaları bir gece önceden tuzlu soğuk suya koyarak bekletin ve ertesi gün şişmelerini sağlayın.

Ardından süzüp yıkayın ve tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20-25 dakika sonra (pişme süresi barbunyanın türüne bağlı olarak değişebilir), barbunyalar hafif yumuşayacaktır. Suyunu süzüp kenara alın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğan ile yarım ay şeklinde doğranmış havuçları orta ateşte kavurun.

Ardından ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, küp küp doğranmış patates ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Son olarak süzdüğünüz barbunyaları ilave edip şeker ekleyin.

Damak tadınıza göre tuz ekleyerek 1,5 litre sıcak su ilave edin ve yemeği iyice suyunu çekene kadar (gerektiğinde biraz daha su ekleyerek) pişirin.

Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber