Brüksel lahanasıyla barışmanızı sağlayacak 5 tarif
Birçok kişi neredeyse brüksel lahanasından hoşlanmıyor. Eğer brüksel lahanasıyla bir antlaşma imzalamak istiyorsanız, sizin için brüksel lahanalı 5 tarif paylaştık.
Brüksel lahanası denince yüzünüzün aldığı şekli görebiliyoruz. İşte tam da bu yüzden lezzetine inanamayacağınız 5 farklı ve yaratıcı brüksel lahanalı tarifi sizin için derledik. Bu tariflerden sonra brüksel lahanasıyla bir barış sağlayabilirsiniz. İşte brüksel lahanasıyla barışmanızı sağlayacak 5 tarif...
Brüksel lahanalı tart
Malzemeler:
-500 gr brüksel lahanası
-3 adet soğan
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-Pul biber
-Tuz
-Karabiber
Hamuru için:
-1 bardak ılık süt
-1 adet yumurta
-1 paket kuru maya
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çay kaşığı şeker
-Aldığı kadar un
-1 adet yumurta sarısı
-Tuz
Üzeri için:
-Kaşar peyniri
Nasıl yapılır?
-Soğanlar zeytinyağı ile kavrulur. Ardından Brüksel Lahanalarını ve baharatlar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Soğumaya bırakılır ve hamuru hazırlanır.
-Hamur için tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılır. 40-45 dakika dinlenmeye bırakılan hamur, tart kalıbı büyüklüğünde açılır.
-İç harcı tart kalıbına eşit şekilde yayılır.
-180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
-Üzerine rende kaşar peyniri serpip, kaşarlar kızarana kadar tekrar fırınlayıp servis edilir.
Pesto soslu brüksel lahanası
Malzemeler:
-350 gr brüksel lahanası
-2-3 adet patates
-Sosis
-Rende kaşar peyniri
-Zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
Pesto sos için:
-200 gr fesleğen yaprağı
-100 gr çam fıstığı
-100 gr parmesan peyniri
-2-3 diş sarımsak
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Tuz
Nasıl yapılır?
-Brüksel Lahanası ve patates ayrı ayrı haşlanır. Patatesler haşlandıktan sonra küp küp doğranır.
-Yapışmaz bir tavaya çok az zeytinyağı aktarılır. Minik minik doğranan sosisler 2-3 dakika kavrulur. Üzerine patatesler, Brüksel Lahanası ve baharatlar ilave edilir.-
-Pesto sos için tüm malzemeler karıştırılır.
-Blender ile püre haline getirilir.
-Brüksel lahanalı karışımın üzerine pesto sos ilave edilerek, servis edilir.
Brüksel lahanalı Quesadilla
Malzemeler:
-250 gr brüksel lahanası
-250 gr bonfile
-4 adet tortilla ekmeği
-3-4 adet sivri biber
-7-8 adet mantar
-1 kutu mısır
-2 yemek kaşığı doğranmış zeytin
-Jalapeno biber
-Kaşar peyniri
-Sıvı yağ
-Tuz
-Karabiber
Nasıl yapılır?
-Brüksel Lahanasını 15-20 dakika haşlayın. Ayrı bir tavada bütün malzemeleri minik minik kesin.
-Ardından yağ ile etleri kavurun ve diğer malzemeleri sırası ile ekleyin.
-Ocaktan aldıktan sonra, haşlanan ve minik minik kestiğiniz brokolileri ekleyip, karıştırın.
-Tortilla ekmeğinin yarısına pişen harcı ve üzerine bolca peyniri koyun.
-Izgara tavada, peynir eriyene kadar iki tarafı da eşit olarak pişirin.
Brüksel lahanalı makarna
Malzemeler:
-1 paket makarna
-300 gr brüksel lahanası
-Ceviz
-Zeytinyağı
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz
Nasıl yapılır?
-Makarnayı haşlayıp, süzün.
-Brüksel Lahanasını haşlayıp, zeytin yağı ile 1-2 dakika döndürün. Ardından baharatları ilave edin.
-Rengi hafif değiştikten sonra makarna ile birleştirip, karıştırın.
-Üzerine ceviz serpip, servis edin.
Brüksel lahanası cipsi
Malzemeler:
-10 adet Brüksel Lahanası
-Zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
Nasıl yapılır?
-Brüksel Lahanasının yaprakları bir arada tutan kısmını kesin. Tüm yapraklar ayrılacaktır.
-Baharatlar ve zeytin yağı ile Brüksel Lahanalarını karıştırın.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek kat olacak şekilde yayın.
-160 derece fırında renkleri değişene kadar pişirin.
Afiyet olsun.