Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor
Küçük büyük herkesin severek tükettiği makarnanın birçok çeşidi vardır. Yapımı basit gibi gözükse de haşlama esnasında gözden kaçırdığımız noktalar var. Bugüne kadar makarna yapımına dair bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü hep yanlış yapmışız.
Makarna tüm dünyada en sevilen besinler arasında yer alır. Kültürümüzde salçalı, yoğurtlu ve sade olarak tüketilir. Ancak bunların dışında makarnanın onlarca değişik tarifi bulunur. Domates sosludan, kıymalıya, tavukludan peynirliye kadar farklı tariflerle yapılabilir. Ancak makarna yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Sadece haşlayarak makarnayı yaptığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
3 BARDAK SÜT KULLANIN
Uzmanlara göre, lezzetli bir makarnanın püf noktası süt kullanımında yatıyor. Genellikle pek bilinmeyen bu yönteme göre, bir paket makarna için yaklaşık olarak 3 bardak süt kullanılması gerekiyor. Bu pişirme tekniğiyle, makarna sadece doyurucu değil, aynı zamanda daha besleyici bir hal alıyor.
SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ
1 paket kalem makarna
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 tatlı kaşığı tuz
Tarif:
Tuzlu kaynar suda makarnaları 5 dakika haşlayıp süzün ve kenara alın.
Bir tencereye süt ve tuzu ekleyin, içine makarnaları ilave edin.
Orta ateşte karıştırarak, sütü çekene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Makarnalar kıvam alıp pişince altını kapatın, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Karıştırın ve servis yapın.