Aziz Yıldırım’ın Başkan olduğu dönemde Fenerbahçe, Pendikspor’a yenildi ve kupadan elendi.
Ali Koç’un Başkan olduğu dönemde Fenerbahçe, Ümraniyespor’a yenildi ve kupadan elendi.
Sportif açıdan durum benzer olsa da, sonrası çok farklı.
Pendikspor’a elendikten sonra Fenerbahçe Kaptanı, Fenerbahçe tesislerinde, içeriye kimler tarafından alındığı bilinmeyen adamlar tarafından tartaklandı.
Ümraniyespor maçından sonra, Fenerbahçe takımı, tesislerden eve dağıldı, kimsenin parmağındaki şeytan tırnağı bile kopmadı.
Aradaki fark Fenerbahçe’de yaşanan değişimin hem sebebi hem de sonucudur.
Bodrum lahmacunu ucuzmuş aslında...
Her yaz Bodrum’daki lüks mekânların lahmacun fiyatını konuşuyoruz.
Fark ettim ki bu sene 275 liraya çıkan lahmacun aslında ucuzmuş.
Süper Loto falan tutturmadım, sadece benzer bir mekânda, bir kâse cacığın 105, çilek salatasının 270 ve domates salatasının da 150 liraya satıldığını gösteren adisyonu gördüm. Bu şartlar altında lahmacun ucuzmuş demekten başka çare kalmıyor.
Mantıkla açıklanamayacak bu fiyatları, “İyi ya, turist ülkemize daha fazla döviz bırakıyor” diye sevinçle karşılayanlar var.
Zengin ve tatilde para harcamayı seven turistler çok uzun zamandır Türkiye’ye gelmiyorlar maalesef. Bize gelen turist, açık büfe yemek, sınırsız içkiye de bakan Avrupa ve Rusya’nın orta direk diyebileceğimiz sınıfı.
Söz konusu faturaları bir mala değerinden daha fazla para verince zengin olduğunu hisseden ve adisyonları sosyal medyada paylaşmayı marifet sayan görgüsüzler ödüyor.
‘Yarı tanrı’ hocalardan danışan hocalara
İngiltere geçen Dünya Şampiyonası’nda yarı final oynadı, Avrupa Şampiyonası’ndan grup lideri olarak çıktı.
21 Yaş Altı Milli Takım hocası olduğu sırada 4 maç için İngiliz Milli Takımı’nın başına getirilen ve aldığı sonuçların ardından görevde kalan teknik direktör Southgate için BBC bir dosya hazırlamış.
O dosyadan bazı bilgileri aktarayım sizlere:
Southgate, İngiltere rugby milli takımı hocaları ve Britinya Bisiklet Takımı Performans Direktörü ile düzenli görüşmeler yapıyor. İngiltere kriket takımı kaptanı ile takımın nasıl işlediğini konuşuyor.
Liderlik konferanslarına katılıyor, bu konuda podcast’leri dinliyor.
Mart 2019’da oynanan Karadağ maçında Danny Rose’un tribünlerden gelen ırkçı ifadelere maruz kaldığını geç fark eden Southgate, İngiltere Futbol Federasyonu’nun spor psikoloji ekibiyle temasa geçip, kriz planı ve protokoller oluşturması sağladı. Yedi ay sonra Bulgaristan maçında benzer bir durum yaşandığında hemen gereken tepki verilebildi.
Takımını sadece sahada değil saha dışında da birbirini tanıyan oyuncular haline getiriyor. Kamplardaki oyun odaları bile buna göre hazırlanıyor.
Avusturya ile oynanan hazırlık maçında bazı oyuncular yuhalanınca, futbolcularını ateşe atmıyor. Aksine, küçük bir oyuncu grubuyla buluşup, daha kolay açılmalarını sağlıyor. “Benim rolüm, tüm ekibin duygularını ve düşüncelerini temsil etmek” diyor.
Koronavirüs kısıtlamaları sırasında odasına kadın çağıran iki genç oyuncuya dair izlediği kriz yönetimi yöntemi, danışarak karar alma, disiplini sağlamakla, gençleri kazanmak arasında kurduğu çizgi gibi bir sürü özellik sıralanıyor dosya haberinde.
Artık “Ben ne dersem doğrudur” diyen, kötü sonuçlarda sorumluluk almayan “”yarı tanrı” hocalardan, danışan hocalar dönemine geçtik. Aradaki farkı da sıfır çektiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda görüyoruz zaten...
An’lar...
Küresel bir salgının pençesinde hiç yaşanmamış gibi geçen bir yazın ardından gelen ikinci yaz mevsimi. Geçmiş 27 Haziran’larda çok daha darklı an’lar yaşandı bu ülkede. İşte o anlardan bir demet...
Üniversite giriş sınavına 2 milyon 607 bin öğrenci girdi bu sene. 1975’te üniversite sınavına katılan aday sayısı sadece 280 bindi. Öğrenci sayısı 10, üniversite sayısı belki 50 kat arttı ama o heyecan hiç değişmedi. Oturma düzeni, sıranın üzerindeki çanta, bugünden çok daha farklı bir an işte...
İzmit’in kurtuluşunun 80. yıldönümü etkinlikleri.Fethiye Caddesi üzerinde, o zamanın popüler şarkısı Nurcanım eşliğinde halay çektirdiğimiz amcalara dair bir an...İzmit’in kurtuluşunun 100. yıldönümü bugün. Bir zamanlar düşmandan kurtardığımız İzmit, bugünlerde Körfez’i kaplayan müsilaj belasından kurtulmaya çalışıyor...
Antalya’da oynanan Dünya Plaj Hentbol Şampiyonası final maçı sonucu. Danimarka’yı mağlup eden Norveç takımı şampiyonluğunu kutluyor. Ne küresel bir salgın vardı o zamanlar ne de Antalya plajlarına gelecek turistleri sayma ihtiyacımız. Sevincin gerçek bir sevinç gibi yaşanabildiği bir an işte...
Haftanın fotoğrafı
Olmaz ilaç sine-i sad pareme. Çare bulunmaz bilirim yareme...
Segâh makamındaki bu unutulmaz eseri, karısı Zülf-i Nigar Hanım’ı verem yüzünden kaybettikten sonra besteledi Hacı Arif Bey.Verem hastalığının romantizm sayıldığı, aşk acısının göstergesi kabul edildiği dönemler yaşadı dünya. Bir sürü romanda, filmde, “asıl oğlan”ın veremden öldüğünü, okuduk, izledik. Garip bir tesadüf ama verem bir sürü sanatçıda da görülen bir hastalık oldu. Voltaire’den Rıfat Ilgaz’a, Maksim Gorki’den, Peyami Safa’ya kadar eli kalem tutan birçok insan yakalandı bu hastalığa. Verem kadar olmasa da sıklıkla işlenen bir diğer tema da düellolar oldu. İki taraftan birinin hayatta kalıp diğerinin öldüğü âşık düellolarına yabancı değiliz. Mesela Shakespeare, Onikinci Gece’de, Sör Andrew ile Cesairo’yu Olivia’nın aşkı uğruna karşı karşıya getirdi. Geçmişte, kadınlar için hastalanarak ölen, kadınlar için düellolara giren erkekler çağı olmuştu.