Ali Rıza Kardüz

Ali Rıza Kardüz

Tüm Yazıları

Bodrum’daki lokantaların menüleri birbirine benzer hale geldi.” Efendim, size kabak çiçeği dolması, fava, deniz börülcesi, ahtapot salatası getirelim... Ara sıcak mı istediniz, size kalamar tava yapalım. Sonra çipura veya levrek ızgara yaparız... Üzerine ev baklavamız var.” Önceleri kıyılarda Bodrum’un yerlilerinin açtığı, Bodrumlu kadınların zeytinyağlıları hazırladığı, kocalarının ızgarada balıkları kızarttığı (veya yaktığı!) yerli lokantaları böyle idi. Şimdilerde Bodrum’a gelerek lokantacılığa soyunanların lokantalarının tamamı böyle oldu. Arada Küba, Kocadon, Bodrum Marina gibi farklı lokantalar var. Bunlara bir yenisi eklendi. Villa Rustica.

Villa Rustika Farilya’da (Gündoğan’da) balıkçı barınağında, balıkçılar kahvesinin arkasında eski bir Bodrum evinde açıldı.

Özelliği uzun yıllar Hilton otellerinde müdürlük yapan daha sonra Bodrum’a yerleşen Demir Gürel’in başında olması. Ona, gene uzun yıllar İstanbul ve Miami Hilton’larda yöneticilik yapan Vedat Hassan’ın destek vermesi.

Demir Gürel’in dostu Mustafa Türkoğlu, Gündoğan’daki bu eski Bodrum evini lokantaya dönüştürmek için Demir Gürel’i ikna etmiş. Binanın önünde güzel, yeşillikler içinde bir bahçesi var. Lokantayı sadece yazlık olarak değil, 12 ay açık kalacak şekilde düzenlemişler. Birinci katta kapalı havalar için büyük bir bar, çatıda güzel havalarda kullanılacak güzel bir manzarası olan açık hava barı yapmışlar.

Giriş katında sanat galerisi oluşturmuşlar. Yaz aylarında akşamları sanat eseri müzayedeleri düzenleniyor.

Set menüleri var. Kişi başı 46 TL’ye, somon füme ile ahtapot tava veya sebzeli börek ile karışlık salata üzerine ızgara levrek fileto veya güveçte et veya tavuk sote yiyebiliyor, tatlı menüsünden bir tatlı seçebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Villa Rustica: Bodrum’da farklı mutfağı olan bir lokanta

Villa Rustica balıkçı barınağındaki eskibir Bodrum evinde açıldı.

Somon fümeyi (17 TL) lakerdayı ve füme balık çeşitlerini (9 TL) Ortaköy’de komşum Merdol Karaman’dan alıyorlarmış. Biz gittiğimizde ortaya somon füme, lakerda, köz patlıcan getirmelerini istedik. (Zeytinyağlılıların tabağı 6 TL) Ahtapotlu enginarı tavsiye ettiler. Beğendik (24 TL). Izgara sebzeli, peynirli Akdeniz Böreğini de paylaştık (14 TL) Etlerini İstanbul’dan getirtiyorlarmış. Izgara köfte yiyen arkadaşımız köfteyi beğendi (13 TL).

Makarna çeşitlerini ve sebzeli noodle’ı övdüler ama deneyemedik (14-18 TL) Ana yemek çeşitleri zengin ve fiyatları makul. Örneğin kömür ateşinde çupra ve levrek (18 TL), çökertme kebabı (29 TL) kuru erikli dana kavurma (29 TL), dana madalyon (32 TL) tatlı çeşitleri (10 TL).

Lokantanın mutfak sorumlusu Medeni Özbilir. Servis sorumlusu Ali Dursun. Tatilde güzel bir bahçede, bembeyaz örtülü masalarda, güzel bir servis ile farklı ve lezzetli yemek isteyenlere tavsiye olunur. n