Çekimleri süren “The Tender Bar” filminin başrol oyuncuları Ben Affleck, Tye Sheridan, Lily Rabe ve Christopher Loyd. Senaryosunu “The Departed” ile Oscar kazanan William Monahan’ın yazdığı filmin yönetmeni kim?
“Confessions of a Dangerous Mind”, “The Ides of March”, “Good Night, and Good Luck” ile aralık ayında çektiği “The Midnight Sky” filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu George Clooney.
Hollywood’un kaşesi yüksek Oscar ödüllü iki starını bir araya getirense Amazon.
Yabancı basından takip ettiğim kadarıyla, sinemaseverlerin, bilhassa da dijital platform abonelerinin ilgisini çekecek işler yapanların yanı sıra müzikte de benzer iş birliğine giden Taylor Swift ile Selena Gomez gibi yıldızlar da var.
Yabancı yıldızlar arasında bunlar olurken “Dünya starı olacağım” diye yola çıkan Aleyna Tilki’nin başına gelenler ortada.
Demet Akalın’ın “Ben dünya starı olacağım deyip, üç sene sonra çocuk dizisinde başrol oldu. Artık Hira bile izlemiyor onun dizisini” diye alay ettiği Aleyna Tilki’ye Allah’tan rol arkadaşı Nevra Serezli destek çıktı.
“Aleyna’nın disiplinine ve çalışkanlığına hayran kaldım. Bir kere şarkı söylemesi muhteşem. Bana göre Aleyna, Türkiye’nin çok iyi bir müzikal oyuncusu da olabilir. Hem çok güzel dans ediyor, hem çok güzel resim veriyor.”
Keşke George Clooney’le Ben Affleck gibi iş birliği yapan yıldız oyuncularımız, Taylor Swift’le Selena Gomez gibi müzikte ortak proje üreten starlarımız olsa da sinema ve müzik sektörü canlansa...
“Çevrimdışı Aşk”ı kim film yapacak?
Filmleri sinemada iyi gişe yapan “Kocan Kadar Konuş” kitaplarının yazarı Şebnem Burcuoğlu’nun 2017’de yayımlanan romanı “Çevrimdışı Aşk” da beyazperdeye aktarılacak.
İstanbul’da, kurumsal kariyerini inşa etmeye ant içmiş “Kumru”nun, kendini sürpriz bir şekilde Datça’da, organik bir dünyada bulması ve burada hayatının aşkı “Ali”yle tanışmasını anlatan “Çevrimdışı Aşk”ın filmini oyuncu Kerem Bursin’in de aralarında olduğu ADG Medya ve Braveborn Prodüksiyon çekecek. Altan Dönmez’in yöneteceği filmin çekimleri yaz aylarında yapılacak.
Ekranda telefonsuz yapamayan konuklar
“Televizyonlardaki programlarda bir konuk konuşurken moderatör ve diğer konukların sürekli telefonlarına bakması bana çok tuhaf ve nezaketsiz geliyor.”
“Tam Üstüne Bastın: İş Dünyası İçin İletişim” kitabının yazarı Hülya Mutlu’nun Twitter’da paylaştığı görüş, birçok TV izleyicisinin şikâyet ettiği bir konu.
Tartışma programlarında konuşanı dikkatlice dinlemek yerine cep telefonlarına dalan konuklardan daha vahimi de var.
Canlı yayında konuğuna sorusunu yönelttikten sonra onunla ilgilenmeyip önündeki laptoptan gelen yorumları takip eden moderatör görüntüsü.
Ülke gündemine dair konuların tartışıldığı canlı yayınlarda cep telefonlarına mesajla gelen bilgileri teyit etmeden izleyenlerle paylaşan konuşmacılarsa başka bir âlem.
Kimi, çalışmadığı sınavdan kopya çekerek geçmeye çalışan öğrenci, kimi de uzaktan kumandalı gibi duruyor ekranda.
İnternette fiber altyapının önemi
Sponsor oldukları “Ventures60: Oyun Fabrikası” nedeniyle bir açıklama yapan Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü Nilay Altan, “Bugün 331 bin kilometrelik fiber altyapımız var. Bu oranı daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Pandemi sürecinde birçok insanın evden çalışması, öğrencilerin eğitimlerini internet üzerinden yapması ve internet kullananların artmasıyla anladık “fiber altyapı”nın önemini. Koronavirüs riski İstanbul’da arttıkça kaçtığım Kartepe’de yaşadığımız internet sorununu “fiber” yok etti. ADSL sistemiyle aldığımız internet hizmeti verimli olmayınca site olarak Türk Telekom’a başvurduk. Çünkü 800 metre aşağımızdaki sitede Türk Telekom’un fiber interneti vardı. Türk Telekom’a ücretini ödeyip fiber hizmetini sitemizin girişine kadar getirttik. O panoyla ev arasında hâlâ bakır kablo var, ama bu haliyle bile süper. Yaptığım her internet hız testinde upload 7’nin, download 70’in üstünde çıkıyor.
GÜNÜN SÖZÜ
“Bütün depresyonların nedeni insanın sevgisini yitirmesidir.” (Freud)