Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Merve Özbey, Instagram’ından da duyurduğu 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali’nde sahneye çıkmadı. Şarkıcının, Karabiga’dan konser vermeden ayrılmasının sebebi, sahnenin güvenli olmaması. Merve Özbey’i dinlemek için 6 Temmuz’da Liman Sahası’na gelenler, hâliyle hayal kırıklığı yaşadı.

Merve Özbey’den o sunucuya dava

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, yaptığı yazılı açıklamayla Özbey’e haklı bir tepki gösterdi:

“40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Merve Özbey konseri, şarkıcının 27 kişilik Darbuka Ritim Grubunun yer aldığı sahnede ‘güvenlik’ gerekçesini öne sürerek, sahneye çıkmaması ve şehrimizi terk etmesi nedeniyle iptal olmuştur. Merve Özbey’in böyle bir karar almasını akıl tutulması olarak görüyor, konser alanını dolduran ve saatlerce bekleyen, başta Karabigalı hemşehrilerimiz olmak üzere uzak yakın birçok yerden şehrimize misafir olan halkımıza yapılmış haksızlık olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı

Merve Özbey ise Instagram storysinden önce konser için kurulan platformda demir profillerin bantla tutturulduğu bir videoyu, ardından da avukatı Canan Sabuncu Kırbaç’ın konuya dair açıklamasını yayınladı. O açıklamanın özeti şu:

“Merve Özbey’in teknik ekibi, konserden önce çok ciddi kazalara neden olabilecek birtakım teknik eksiklikler tespit etti. Bu eksikler giderilmeyince konser iptal edildi.”

Kanaatim o ki, Özbey’in ‘teknik ekibi’ zamanında müdahil olsaydı iş bu noktaya gelmezdi.

Egosal davranışlar!

Belediye başkanı ve Karabigalıların şarkıcıya kızması, onu eleştirmesi normal. Ancak konserin iptal edildiğini anons etmek için sahneye çıkan sunucunun üslubu yakışıksız ve çirkindi...

Şarkıcının 1.63 olan boyu ile alay etmek için “30 kişinin aynı anda çıktığı sahne, 1.30’a 45 kiloluk Merve Özbey’i mi kaldıramayacaktı?” diyen sunucu devamında şunları söyledi:

“Sanatçı demek istemiyorum, şarkıcı Merve Özbey’in yaptığını akıl tutulması olarak görüyoruz. Maalesef bazı şarkıcıların böyle egosal durumları, kaprisleri olabiliyor...

Özbey’e ‘Yüzsüz’ dedi

Dinleyeceğimiz sanatçıları da seçmemiz gerekiyor demek ki! Size yapılan saygısızlığı düşünüp, şarkılarını dinlemezsiniz artık.”

Haberin Devamı

Merve Özbey için “Yüzsüz” diyen sunucu Sevtuğ Kasapbaşoğlu...

“O da kim?” diyorsanız, sosyal medya profilinde, “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler ve Adli Tıp Enstitüsü yüksek lisans mezunu, sunucu, solist ve 10 dilde şarkı söyleyen idealist kişilik” diye tanımlamış kendisini.

‘Passaparola’da dansçılık yaparken rahmetli Metin Uca ona, “Kara inci” ve “Doktor hanım” diyordu, ama doktor değil, genetikçi Kasapbaşoğlu’nun başka işleri de var...

Bazı dizilerde ve kliplerde yardımcı oyunculuk yapan Kasapbaşoğlu, 2015 yılından beri de şarkıcı...

Merve Özbey’den o sunucuya dava

Çıkardığı şarkılara, çektiği kliplere rağmen ülkenin tanıdığı bir isim olamayan Kasapbaşoğlu’nun pop yıldızı Merve Özbey hakkında bu lafları etmesinin altında yatan mesleki kıskançlık olabilir mi?

Merve Özbey’in avukatı Canan Sabuncu Kırbaç, Kasapbaşoğlu hakkındaki hukuki süreci başlattı. Bakalım sunucu, yargı sürecinde Karabiga’da söylediklerinin arkasında duracak mı?

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Kıskançlık, insanı alçaltan ve küçülten bir duygudur.” (Tolstoy)