TatilKadın müzesine Alman övgüsü

Kadın müzesine Alman övgüsü

07.09.2010 - 09:56 | Son Güncellenme:

Almanya'daki Bonn Kadın Müzesi'nin Müdürü Marianne Pitzen, Konak Belediyesi'nin İzmir'in Basmane semtinde, Türkiye'nin ilk kadın müzesini kuracağı tarihi binayı gezdi.

Kadın müzesine Alman övgüsü

Amazon kadınlarının yaşadığı bir kent olan, kadınlarının estetik ve güzelliğinin yanında, çağdaşlığı ile ön plana çıkan İzmir'de, Türkiye'nin ilk kadın müzesi Konak Belediyesi tarafından kurulacak. Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, dünyanın tanınmış kadın müzelerinden biri olan Bonn Kadın Müzesi Müdürü Marianne Pitzen'i bu çalışmalar kapsamında İzmir'de konuk etti.

Haberin Devamı

Tartan, Bonn Kadın Müzesi ile işbirliği içinde olduklarını, profesyonel ekiplerle müze kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Tartan, “Kadın Müzesi'ni hayata geçirme kararı aldığımızda araştırmalar yaptık, önümüze Bonn Kadın Müzesi çıktı. Bonn'daki müzede bu konuda incelemelerde bulunduk. İşbirliğine giderek önce Basmane semtindeki tarihi binayı aldık ve restorasyon çalışmalarına başladık. Kadın sanatçılarımızın içinde olacağı bir konsept belirleyeceğiz. İçerisinde geçiçi sergi salonunun bulunduğu, yaşayan bir müzeyi hayata geçireceğiz. Dünyada bulunan kadın müzelerinin katılacağı ‘kadın ve mekan’ konulu bir kongreyle açılışını yapacağız. Açılışta Marianne Pitzen'nin sergisini halkımızla buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kadın müzesininin kurulacağı tarihi binayı gezen Alman müze müdürü Pitzen, İzmir'e övgüler yağdırdı, “Kadın Müzesi İzmir'in çağdaş kadınının simgesi olacaktır” diye konuştu. Pitzen, başarılı müzecilik anlayışının, Kadın Müzesi'nin kuruluşunda önemli paya sahip olacağını, desteklerinin süreceğini belirtti. Pitzen “Konseptin belirlenmesinde Türkiye'nin toplumsal yapısının ön planda tutulması gerekir. Muhafazakar, özgür, geleneksel, modern, güncel ve tarihi yapıyı Kadın Müzesi'ne yansıtmak gerekir. Her iki yapı daha geniş bir yelpazede seslenmeyi sağlayacaktır. Ayrıca tarihin kadınlar üzerinde cesaret verici bir etki yaratması sağlanmalıdır” dedi.