Gündem19 yaşındaki cani Semih Çelik, yarım saat arayla iki kadını katletti: Tarihi surlarda vahşet

19 yaşındaki cani Semih Çelik, yarım saat arayla iki kadını katletti: Tarihi surlarda vahşet

05.10.2024 - 06:42 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Semih Çelik (19) aldı cani, eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen İkbal Uzuner’in (19) başını kesip Edirnekapı surlarından aşağı attı.

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- Çelik’in yarım saat önce de Eyüpsultan’da yeni kız arkadaşı olduğu ileri sürülen Ayşenur Halil’i (19) de öldürdüğü anlaşıldı. Ağır psikolojik sorunları olduğu belirtilen ve 5 kez hastanede tedavi gören katil zanlısının nasıl taburcu edildiği araştırılıyor.

Haberin Devamı

EYÜPSULTAN’DA BAŞLADI

İstanbul’da kan donduran vahşetin ilk adresi Eyüpsultan’dı. İddialara göre, kasap olan Semih Çelik, dün saat 15.30 sıralarında Ayşenur Halil’i bıçaklayarak katletti. Ayşenur’un, Çelik’in yeni kız arkadaşı olduğu iddia edildi.

Aynı zamanda okul arkadaşı olan genç kızı öldüren Çelik, ardından Fatih’e gitti. Burada eski kız arkadaşı olduğu ileri sürülen 19 yaşındaki İkbal Uzuner’i yanına çağıran Çelik, genç kızı bıçak zoruyla Derviş Ali Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi üzerindeki tarihi surlara çıkardı. Bir süre İkbal ile tartışan Çelik, genç kızı bıçaklayarak öldürdükten sonra başını kesip surlardan aşağı attı. Cani, ardından da surlardan atlayarak intihar etti.

ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

Haberin Devamı

Çelik’in evinde arama yapan ekipler, içinde kara kalemle çizilmiş parçalanmış insan figürleri olan bir defter buldu. Katilin, poliste 3 suç kaydı olduğu da öğrenildi.

NASIL TABURCU EDİLDİ?

Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi gören katil Semih Çelik’in ağır psikolojik sorunları olduğu iddia ediliyor. 5 kez tedavi gören Çelik’in nasıl taburcu edildiğine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

19 yaşındaki cani Semih Çelik, yarım saat arayla iki kadını katletti: Tarihi surlarda vahşet

BİR AYDA 34 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın cinayetlerine yönelik hazırlanan son rapora göre, eylül ayında 34 kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu. 20 kadının ölümü ise şüpheli bulundu. Öldürülen 34 kadından 12’si boşanmak istediği; barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü. Kadınların 16’sı evli olduğu erkek, 4’ü eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i babası tarafından öldürüldü. -ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL

Yazarlar