Siyaset Veda fotoğrafı oldu

Veda fotoğrafı oldu

10.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bütçe görüşmelerinde Meclis Başkanlık kürsüsündeydi.

Veda  fotoğrafı oldu

Yıldırım, 21 Aralık’taki son gün, koltuğuna oturmadan salonu sıcak bir gülümseme ile selamladı. Oturumu kapattıktan sonra da başkanlıktan ayrılacağını biliyormuş gibi milletvekillerine el sallayarak veda selamı yaptı. Ve bu fotoğrafları başkanlık kürsüsündeki son fotoğrafları olarak tarihin tozlu sayfaları arasında yerini aldı. Yıldırım, daha sonra Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladı. Yıldırım’ın, 18 Şubat’ta bu kararını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Veda  fotoğrafı oldu

Darbenin hasarını görmek istemedi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ firarilerinin iadesini sağlamayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ankara ziyaretinde darbenin Meclis’teki hasarını görmek istemedi. Programda bir değişiklik yapıldı ve Çipras, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’la İstanbul’da buluştu. Yunanistan Başbakanı’nı davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Beştepe’de yapılan ortak basın toplantısında Çipras’tan ellerindeki darbecileri iade etmesini bir kez daha talep etti.

Veda  fotoğrafı oldu
Salonun duayeni ayrılıyor

Erol Nazlı, TBMM’deki 36 yılının 26 yılını Genel Kurul salonunda kavas olarak geçirdi. 7 dönem onlarca milletvekiline hizmet etti. Ancak Nazlı, Meclis’e veda etmeye hazırlanıyor. Nazlı, bir süre önce özlük haklarının iyileştirilmesi ile ayrılma kararı aldı. Nazlı, 27 Dönem 2. Yasama yılının sonu olan temmuzda istifasını verecek. Nazlı gibi Genel Kurul salonunda görev yapan kavaslar 600 milletvekilinin isimlerini, seçim bölgelerini ezbere bilmelerinin yanı sıra “üç maymunu” oynamaları ile ön plana çıkıyor. Milletvekilleri ile adeta iç içe olan kavaslar, onlarca şeye şahit olmaları, birçok şeyi duymalarına rağmen, bugüne kadar hiçbir şey Genel Kurul salonu dışına sızmadı.