SiyasetSürpriz görüşme atağı

Sürpriz görüşme atağı

07.04.2010 - 12:51 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, sürpriz bir ziyaret için Ermenistan’a gitti. Erdoğan, Sinirlioğlu'nun özel temsilcisi olarak Erivan'a gittiğini belirtti.Başbakan Recep Tayip Erdoğan resmi ziyaret için bulunduğu Paris’te yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Feridun Sinirlioğlu’nu özel temsilcisi olarak Erivan’a gönderdiğini belirtti. Erdoğan, Sinirlioğl’nun Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmesini beklediklerini ifade etti.Sinirlioğlu'nun Sarkisyan'a bir mektup illettiği ve mektupta "Protokollere bağlıyız, süreci ileriye götürme kararlılığındayız" mesajı verildiği belirtildi.

Sürpriz görüşme atağı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, sürpriz bir ziyaret için Ermenistan’a gitti. Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan da, Erivan’da olduğunu açıkladığı Sinirlioğlu ile görüşeceğini, Cumhurbaşkanı Serj Sarkizyan ile de bir araya geleceğini bildirdi.Edward Nalbandyan, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Erivan’da bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Nalbandyan, Sinirlioğlu’nun, kendisinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile de biraraya geleceğini söyledi. Ermeni medyasına göre, Nalbaldyan, ziyarete ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.Feridun Sinirlioğlu’nun Erivan ziyaretinin, 12 Nisan’da Washington’da başlayacak Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan arasında yapılması beklenen görüşme öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

NALBANTYAN: HENÜZ KARARA BAĞLANMADI

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın önümüzdeki hafta Washington’da bir araya gelip gelmeyeceklerinin henüz karara bağlanmadığını belirtti.

Novosti Armenian internet sitesinin haberine göre, Nalbantyan, "muhtemel Erdoğan-Sarkisyan görüşmesinde henüz bir anlaşmaya varılmadığını" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki bir heyetin Erivan’da bulunduğunu hatırlatan Nalbantyan, Başbakan Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak ülkede bulunan Sinirlioğlu’nun kendisiyle ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşmelerde bulunacağını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 12-13 Nisan’da Washington’da yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesi esnasında bir araya gelebileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

ERMENİ BASINI: PROGRAMDA YOK

Nükleer Güvenlik Zirvesi sırasında ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasında belirlenmiş üçlü bir toplantının olmadığı bildirildi.Ermenistan basını, önümüzdeki günlerde Washington’da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin içeriğinde Obama, Erdoğan ile Sarkisyan arasında kararlaştırılmış üçlü toplantının bulunmadığını yazdı.PanArmenian, bu konudaki haberinde Beyaz Saray Sözcüsü’nün Başkanın zirve sırasında, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan dahil zirveye katılacak liderlerin bazılarıyla ikili görüşmeleri planladığını açıkladığını kaydetti.

Yazarlar