SiyasetMecliste camekan tartışması

Mecliste camekan tartışması

19.03.2013 - 14:57 | Son Güncellenme:

.

Mecliste camekan tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda, 18 Mart Stadyumu'nda Başbakan Erdoğan’ın oturacağı bölümün özel camekanla çevrilmesi tartışma konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “O camekânlı bölgede Vali konuştu, Komutan konuştu, CHP'li Belediye Başkanı konuştu, Sayın Başbakan konuştu ama tabii ki özellikle böyle anlamlı bir günde siyasi polemik konusu yapılmasını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Çanakkale'de şehitlerimiz bu millet için, bu topraklar için göğsünü siper etti ama dün Çanakkale'de Başbakan'ın göğsü için camekândan bir siper kuruldu, aradaki fark budur yani camekânın içinde camdan konuşan, göğsünü koruyarak o camekânın içinden konuşan bir Başbakan vardı ve ayrıca ana muhalefet partisinin mesajının okumayan bir Çanakkale yönetimi vardı” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Bir durumu düzeltmek adına tutanaklara geçsin diye söylüyorum.O camekânlı bölgede Vali konuştu, Komutan konuştu, CHP'li Belediye Başkanı konuştu, Sayın Başbakan konuştu ama tabii ki özellikle böyle anlamlı bir günde siyasi polemik konusu yapılmasını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.