Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünya liderleriyle bir araya geleceği BM zirvesi için Amerika’dayken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da bu hafta Rusya’da kritik temaslarda bulunacak. Yani devletin en üst kademesi farklı bölgelerde, çatışmaların olmaması ve bölge için yoğun temasta. Kurtulmuş, Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşecek.

Kurtulmuş bugün, Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya’nın başkenti Moskova’da olacak. Kurtulmuş Moskova’da Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi’ne hitap edecek. Ayrıca Kurtulmuş, Federasyon Konseyi Başkanı, Devlet Duması Başkanı ve St Petersburg Yasama Meclisi Başkanı ile de ayrı ayrı bir araya gelecek. Putin ile ise çarşamba günü görüşecek.

Haberin Devamı

Kurtulmuş’un Rusya ziyaretinde ana gündem maddeleri Suriye, Filistin, Lübnan başta olmak üzere bölgesel konular ile terörle mücadele olacak. Görüşmelerde Rusya-Ukrayna Savaşı’nın da değerlendirilmesi bekleniyor.

Kurtulmuş ile birlikte ben de bugün Moskova’da olacağım. Temaslarla ilgili bilgileri ve izlenimlerimi önümüzdeki günlerde aktarmaya çalışacağım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın yapacağı BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında İsrail’e yönelik sert mesajlar vererek dünyaya çağrı yapacak. Bu süreçte Rusya ve Çin’in de İsrail’e yönelik tavırları çok önemli.

Kurtulmuş’un, bölgedeki ateşin daha da fazla ülkeye yayılmadan “İsrail’e dur” denmesi gerektiğine yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

Hem Erdoğan’ın hem de Kurtulmuş’un görüşmeleri bölge barışı ve güvenliği için çok önemli. DÜNYADA AYNI ANDA HEM ABD’DE HEM RUSYA’DA OLABİLECEK BAŞKA BİR ÜLKE VAR MI ACABA? 

Kazan görüşmesine doğru mu?

Gözler bölge için kritik öneme sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad’ın görüşmesine çevrildi. Görüşme yeri olarak da Rusya’nın olabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20-24 Ekim’de Kazan’da düzenlenecek BRICS Zirvesi’ne katılması bekleniyor.

Türkiye’nin BRICS ile diyaloğunu artırması ve üyelik süreci dünyada dengeleri değiştirebilir.

Erdoğan-Esad görüşmesi de bir bakarsınız bu tarihte ya da daha sonra Kazan’da olabilir.

Haberin Devamı

Arabozucular dengeleri değiştirmezse Erdoğan-Esad görüşmesi bölgedeki terörle mücadeleye de katkı sağlayacak.

Suriyelilerin ülkelerine dönüşünü artıracak ve bölgede ekonominin gelişmesini hızlandıracak. 

4 al 1 öde

4 al 1 öde. Yüzde 70 indirim. 50 artı 50 indirim...

Çin malı ev ürünleri satan birkaç mağazalardaki indirimler, indirimler.

Bir mağaza bir sene yüzde 70, yüzde 60 indirim yapıyorsa bir gariplik yok mu sizce de?

Bir ara bunu Ticaret Bakanlığına ilettim ama ne sonuç çıktı bilmiyorum.

Fiyata bakıyorsunuz 4 bin yazıyor. Ama ürünün fiyatının o kadar etmeyeceğinin herkes farkında. Çin’den ithal edilmiş ürünler. Stok olup olmadığını söylemiyorum bile.

Yüzde 70 indirim olunca 1200 liraya düşüyor. Malın ederi belki de 1000 lira bile etmez. Aynı hesabı 4 al 1 öde de hesaplayın bakalım. 

Aklımdaki sorular...

- “Her gün 400’ün üzerinde siber saldırı önlüyoruz” açıklaması tam tartışılmadı mı acaba?

- Özel okullara ve marketlere verilen fiyat artışı cezalarının vatandaşa katkısı ne kadar oluyor? Geri ödemeler yapılacak mı?

Haberin Devamı

- Televizyonlarda günlerce Narin cinayeti ve senaryoların tartışılması insanların psikolojisine ne gibi etki etti?

- Çok mu tahammülsüz olduk, empatiyi daha mı çok yapmalıyız bugünlerde?