Siyaset‘Konuşmalarımı halka iyi anlatın’

‘Konuşmalarımı halka iyi anlatın’

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarına ‘seçimlere hazırlık’ talimatı verdi.

‘Konuşmalarımı halka iyi anlatın’

CHP’nin 9-10 Mart’ta gerçekleştireceği 19. Olağanüstü Kurultay öncesinde parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler, Kılıçdaroğlu başkanlığındaki il başkanları toplantısında tartışıldı. Parti genel merkezinde, yaklaşık 7 saat süren toplantıda, 70’e yakın il başkanı görüşlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Adayımız siz olun’

Toplantıda, genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ile Muharrem Erkek, tüzük değişikliklerine ilişkin sunum yaptı. Alınan bilgilere göre bazı il başkanları, yerel seçimlerde ve milletvekili seçimlerinde aday belirleme yönteminin il yönetimlerine bırakılması önerisini getirdi. Bazı il başkanları ise tüzük taslağında yer alan “MYK üyelerinin bir kısmının PM tarafından belirlenmesi” düzenlemesinden dolayı Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.Bazı il başkanları, partinin cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması konusunda görüşlerini beyan etti. Kılıçdaroğlunun “Tüzüğümüzü daha da demokratik hale getiriyoruz. Güncel duruma uygun, tüm kesimlere hitap eden bir tüzük hazırlıyoruz. Yaptığınız öneriler değerlendirilecek. Önseçim kaldırılmayacak” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun “İllerinizin kanaat önderleriyle ilişkide olun. Partili olsun ya da olmasın ailelerin acı ve mutlu günlerinde onların yanında olun” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, grup toplantıları ve basın önünde yaptığı açıklamaların tekrarının önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu konuşmaları illerinizde halka iyi anlatın. Konuşmalarımız medyada çok fazla yer almıyor. Sizler verdiğimiz mesajları tekrar edin” dediği belirtildi. Partili isimlerin güncel meselelerde söz birliği yapmasının da önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, “İllerinizdeki çalışmalarınızı hızlandırın. Seçimlere hazır olun” talimatı verdi.