03.05.2024 - 13:05 | Son Güncellenme:
Yemek yapmak için vakit bulamıyorsanız ve kısa zamanda güzel ve lezzetli bir makarna nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, öncelikle uygun büyüklükte ve genişlikte bir tencere seçmeniz gerek. Bu sayede makarnanız pişerken fazla hamur olmayacak ve birbirine yapışmadan eşit derecede yumuşayacak.
Makarna yapılırken belki de dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri tuzun ne zaman ekleneceğidir. Sonucu çok fazla etkilemeyeceği düşünülse de doğru zamanda ilave edeceğiniz tuz, makarnanızın daha güzel bir kıvam almasını sağlayabilir. Damak tadınıza göre belirleyeceğiniz tuz miktarını, tencereye koyduğunuz su kaynadıktan sonra ekleyebilirsiniz.
Doğru ve lezzetli bir makarna yapmak için en önemli şey, kıvamındaki denge. Makarna haşlanırken ara sıra karıştırarak makarnaların birbirine yapışmasını önlemelisiniz. Farklı yöntemler denediğiniz halde makarnalarınız her defasında yapışıyorsa bunu önlemek için son çare olarak az miktarda yağ ekleyebilirsiniz. Makarna haşlarken eğer suya gereğinden fazla yağ eklerseniz, sonrasında ekleyeceğiniz sos makarna yüzeyinden kayıp gideceği için lezzetin bütünleşmesini engellemiş olursunuz.
Makarna olabildiğince yoğun ateşte pişmesi gereken bir yemek. Makarnalar yüksek ateşte formunu kaybetmeden hızlı bir şekilde pişecektir. Makarnaları pişirirken ateşin düşük ayarda olması ve aynı zamanda tencerenin kapağının kapatılması, doğru bilinenin aksine makarnanızın hamurlaşmasına ve tadını kaybetmesine neden olur.
Eğer bol soslu bir makarna hazırlamak istiyorsanız makarnanızın suyunu sos için değerlendirebilirsiniz. Ancak makarnanızı ayrı bir yerde hazırlamak istiyorsanız, haşlanan makarnaların suyunu bir süzgeç yardımı ile süzdükten sonra ekstra suyun altına tutmaktan kaçınmanız gerek. Makarna piştikten sonra üzerinde nişasta barındırır. Bu nişasta sayesinde makarna, sos ile daha kolay bir şekilde bütünleşir. Süzüldükten sonra suya tutulan makarnaların nişastası kaybolacağı gibi tadında da yavanlık meydana gelir.