Taze fasulyelerinizi uygun şekilde dondurmak için birkaç önemli adımı takip etmek, fasulyelerinizin kullanımının kolay ve en iyi durumda olmasını sağlayacaktır. Fasulyeleri iyice yıkayıp kurulayın ve uçlarını eşit bir boyuta getirecek şekilde kesin ve lifli saplardan kurtulun. Bir tencerede tuzlu suyu kaynatın, ardından fasulyeleri parlak yeşil oluncaya kadar iki dakika kadar haşlayın. İki dakikanın ardından fasulyelerinizin çıtırlığını korumak için hemen buzlu su dolu bir kaseye koyun. Güzelce soğuduktan sonra suyunu süzüp iyice kurutun. Soğuyan fasulyeleri direkt buzdolabı poşetine aktarıp buzluğa koymanız gerektiğini düşünebilirsiniz ancak bu doğru bilinen bir yanlıştır. Fasulyelerinizin poşetteyken ezilip büzülmemesi, kırılmaması için fasulyeleri önce bir tepsine tek tek dizip buzlukta dondurun. Sonra donmuş fasulyeleri poşete dizerek tekrar buzluğa atın.