GündemOruç tutmayı kolaylaştıracak öneriler

Oruç tutmayı kolaylaştıracak öneriler

02.05.2018 - 18:51 | Son Güncellenme:

Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi artmaktadır. Yaz aylarına denk gelen ramazan günlerinin uzun olması bizi zorlayabilmektedir. Bu durumu kolaylaştırabilmek için beslenmemize dikkat etmeliyiz.

Oruç tutmayı kolaylaştıracak öneriler

Ramazan ayında vücut alışmış olduğu beslenme düzeninden daha farklı ve dengesiz bir beslenme biçimine geçmektedir. Beslenmedeki bu değişiklik kişide gün içersinde baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik gibi durumların oluşmasına neden olmaktadır. Öğün sayısındaki azaldığında sağlıklı beslenmenin önemi de artıyor. Ramazan ayında sahura kalkmamak için geceden yiyip yatmak ya da su içip yatmak gibi durumlar doğru değildir. Vücutta yağlanmaya sebep olmaktadır. Bunun için sahura mutlaka kalkmalısınız. Gün içersinde oruç tutmanızı kolaylaştıracak durumlara dikkat ederseniz daha rahat bir gün geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücudunuzu susuz bırakmayın

Ramazanın yaz günlerine denk gelmesiyle 16-18 saat kadar susuz kalan vücudunuzun su ihtiyacını karşılamak için iftardan sonra su tüketmeye dikkat edin. Bunun için tuzlu gıdalardan kaçının. Ağır yemeklerden uzak durup gün içersinde oluşacak susuzluğu azaltın.

Sofralarınızda yumurtaya mutlaka yer verin

Yumurta tok tutucu özelliği sayesinde ramazanda ve öncesinde mutlaka sofralarınızda bulundurmanız gereken besinlerden biridir. Yumurtanın yanında bir bardak taze sıkılmış meyve suyu da tüketirseniz gün içinde tokluk hissini arttırır ve vücudun sıvı dengesini sağlamaya yardımcı olur.

Tok tutan yulaf

Oruç tutmanızı kolaylaştıracak şeylerden biride yulaftır. Yulafı sütle birlikte haşlayıp içerisine dilediğiniz meyveleri koyarak hem pratik hem sağlıklı hem de gün içerisinde tokluk hissini arttıracak bir sahur alternatifi oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şerbetli tatlılardan uzak durun

Gün içerisinde fazlasıyla aç kalmanız birçok şeyi yeme isteği oluşmasına neden olabilmektedir. Ramazan ayında iftar ve sahur arasında şerbetli tatlılar tüketmemeye dikkat edin. Bunun yerine sütlü tatlıları terci etmek daha doğru olacaktır.

Çorbayla sahur yapmayı deneyin

Bazıları sahurda kahvaltı yapmak yerine çorba içmeyi tercih etmektedir. Çorba içmek oruç tutmayı kolaylaştırmak için güzel bir alternatiftir. Çorba içerek hem metabolizma hızınızı arttırır, tokluk hissinin de gün boyunca devam etmesini sağlayabilirsiniz. Çorbanın istenilen miktarda tüketilmesinde bir sakınca yoktur.